De nieuwe glijbanen bij De Meermin waren in trek. FOTO WILL ROMBOUTS
De nieuwe glijbanen bij De Meermin waren in trek. FOTO WILL ROMBOUTS Foto: Will Rombouts

Gemeentelijke zwembaden weer open voor vrij zwemmen

STEENBERGEN/DINTELOORD - Het geduld werd even op de proef gesteld, maar sinds zaterdag kan er weer vrij gezwommen worden en baantjes getrokken in de gemeentelijke zwembaden De Meermin in Steenbergen en Aquadintel in Dinteloord.


DOOR PETER HOUTEPEN


Om dit toe te kunnen staan moesten eerst voorbereidingen getroffen worden om aan de RIVM-richtlijnen te voldoen. Beide zwembaden een maximum aantal bezoekers, die vooraf een tijdslot reserveren en een kaartje kopen via een speciaal reserveringssysteem.


Glijbanen

Badmeester Leo Holierhoek van zwembad De Meermin laat weten dat er veel vragen kwamen over het tijdstip waarop het bad weer opengesteld kon worden voor recreatief zwemmen. "Ik ben blij dat dat weer kan, er is echt behoefte aan. Ook kunnen de bezoekers genieten van onze nieuwe glijbanen."

Badmeester Stefan van der Pluijm van Aquadintel vult aan: “We zijn sinds 2 juni gestart met zwemlessen, daar hebben we goed kunnen wennen aan de nieuwe maatregelen die we moeten hanteren."


Delen

Wethouder Esther Prent heeft gemerkt dat heel veel inwoners graag weer willen zwemmen. "We zullen met alle bezoekers de beschikbare ruimte van de baden moeten delen. Ook wil ik alle bezoekers echt op het hart drukken om alle aanwijzingen van de medewerkers van de zwembaden op te volgen. Ik word echt heel blij van het enthousiasme van de teams van Aquadintel en De Meermin om het zwemmen weer mogelijk te maken."


Reserveren

Via het reserveringssysteem op de website van de zwembaden kunnen bezoekers, maximaal een week van te voren, een tijdslot van 1,5 uur reserveren voor vrij zwemmen en 1 uur voor banen zwemmen. Kaartjes kunnen direct online gekocht worden. Een toegangskaartje kost € 3,00. Het tarief voor banen zwemmen is € 2,50. Per transactie wordt € 0,30 aan boekingskosten in rekening gebracht. Kinderen tot en met drie jaar zijn gratis. Voor hen hoeft er geen kaartje gereserveerd te worden. Seizoensabonnementen zullen zolang het reserveringssysteem geldt, niet verkocht worden.

Kaartjes reserveren kan via de websites: www.zwembadaquadintel.nl en www.zwembaddemeermin.nl. Een uitgebreide toelichting staat onder het kopje 'Banen- vrijzwemmen'.


Prijs

Het tarief van € 3,00 voor vrij zwemmen, is voor de fractie van D66 aanleiding geweest om meteen in de pen te klimmen. In een schrijven aan het college vraagt de partij aan burgemeester en wethouders of zij bereid zijn om de prijs voor een kaartje te verlagen naar € 1,50.

.

Onredelijk

D66 stelt dat in 2019 de prijs voor een dagkaartje voor De Meermin en Aquadintel nog € 4,50 was. "Dat is weliswaar een korting van 33 procent, ware het niet dat er nu voor de prijs van € 3,00 maar anderhalf uur gezwommen mag worden", aldus de fractie van D66. "Voor ons is dit onbegrijpelijk en onredelijk hoog. Veel inwoners zitten verplicht thuis en willen graag gebruik maken van de gemeentelijke zwembaden."


Isolement

D66 is van mening dat in deze moeilijke tijd er alles aan gedaan moet worden om het inwoners, kinderen, ondernemers en het verenigingsleven zo makkelijk mogelijk te maken. "Een te hoge prijs voor de entree van onze zwembaden kan leiden tot een sociaal isolement."[l]