Nanne van den Broek viert het behalen van de eerste 10.000 euro voor haar rolstoelbus. FOTO SANDRA VAN DEN BROEK
Nanne van den Broek viert het behalen van de eerste 10.000 euro voor haar rolstoelbus. FOTO SANDRA VAN DEN BROEK Foto: Sandra van den Broek

Hartverwarmende actie in Steenbergen: bierdopjes voor rolstoelbus 6-jarige Nanne

STEENBERGEN - De 6-jarige Nanne van den Broek is meervoudig gehandicapt en heeft dringend een rolstoelbus nodig. Maar zo'n bus, die 40.000 euro kost, wordt niet vergoed. Daarom zijn haar ouders gestart met het inzamelen van bierdopjes, blikjes en oud ijzer. Ook in Steenbergen wordt mee gespaard.


DOOR PETER HOUTEPEN


De 6-jarige Nanne woont zelf in Rucphen en heeft al veel meegemaakt in haar korte leven. Ze is niet alleen veel te vroeg en te klein geboren, ze heeft ook een zeer zware herseninfarct gehad in mama's buik. Hierdoor zijn verschillende diagnoses ontstaan waar Nanne dagelijks mee moet leven, waaronder Cerebrale Parese. Haar ouders hoorden van artsen dat Nanne nooit zou kunnen lopen of praten. Gelukkig laat Nanne haar ouders versteld staan, en loopt ze inmiddels al heel kleine stukjes en zegt ze woordjes.


Must

Echter, Nanne zal levenslang rolstoel afhankelijk zijn. En daarbij lopen haar ouders tegen een probleem aan. De kleine rolstoel die ze nu heeft past nu nog in de auto, maar Nanne groeit snel. En daardoor is een rolstoelbus een must. Die worden echter niet vergoed, wat betekent dat haar ouders 40.000 euro moeten regelen. Daarom zijn ze gestart met in het inzamelen van bierdopjes, blikjes en oud ijzer.


Leerling

In Steenbergen is Sandra van de Par van wijkvereniging 't Drievierde een actie gestart. "Nanne is één van mijn leerlingen op de Mytylschool in Roosendaal waar ik werkzaam ben", vertelt ze. "Ik wil haar ouders graag ondersteunen, dus ben voor de wijk een inzamelpunt gestart. Onder het infobord is een emmertje geplaatst, waar mensen bierdopjes in achter kunnen laten. Het emmertje is al vele malen overstroomd."


Initiatieven

Van verschillende buurtbewoners heeft Sandra al gehoord dat er leuke initiatieven ontstaan. "Mensen die nog wat oud ijzer hebben, of met de hele camping kroonkurken verzamelen. Alle beetjes zijn meegenomen, en doordat ik het op mijn persoonlijke Facebookpagina heb gedeeld, krijgen we ook al weleens tasjes uit andere delen van Steenbergen of familieleden. Dat is superleuk natuurlijk. Het is allemaal nog wat kleinschalig, omdat het gericht was op de wijk, maar mocht er meer animo komen dan kunnen we dit allicht aanpassen."

De verwachting is dat er toch wel ongeveer een jaartje gespaard moet worden voor de kosten van de rolstoelbus van Nanne. Het inzamelpunt in Steenbergen bevindt zich op de kruising Emmastraat/Wilhelminastraat in wijk 't Drievierde.


Marathon

De eerste zeven weken van de actie zijn voor de familie Van den Broek boven verwachting verlopen. De grens van de 10.000 euro is inmiddels gepasseerd. Dat betekent dat al een kwart van het benodigde bedraag binnen is.

Wil je meer weten? Kijk dan op Facebook Rolstoelbus voor Nanne.[l]