Zowel aan de voorzijde als de achterzijde van het pand verrichtte de brandweer bluswerkzaamheden. FOTO VENEMA MEDIA
Zowel aan de voorzijde als de achterzijde van het pand verrichtte de brandweer bluswerkzaamheden. FOTO VENEMA MEDIA Foto: Venema Media

Evacuaties bij grote brand in centrum Steenbergen

STEENBERGEN - In het centrum van Steenbergen heeft zondagavond een grote brand gewoed in een historisch pand aan de Kaaistraat. Negen bewoners van in totaal drie woningen werden opgevangen. Om 22.44 uur werd het sein brand meester gegeven.


DOOR ADDO SPRANGERS


De bewoners van het historische pand, een gemeentelijk monument, vluchtten na de ontdekking van de brand - rond 21.00 uur - naar buiten, waarna zij de hulpdiensten inschakelden. Zowel aan de voorzijde als de achterzijde van het pand verrichtte de brandweer bluswerkzaamheden. Dat gebeurde met drie tankautospuiten en een hoogwerker. Het vuur sloeg over naar een naastgelegen filiaal van Kruidvat, maar deze overslag was al snel ‘onder controle’.

In totaal moesten negen bewoners van drie huizen hun woning verlaten. Zij werden - samen met hun huisdieren, waaronder enkele konijnen en een kat - opgevangen bij AS Complete Woningstoffeerder aan de Kaaistraat. Burgemeester Ruud van den Belt van de gemeente Steenbergen kwam zich persoonlijk polshoogte nemen.

Vermoedelijk is het vuur op de bovenste verdieping van het historische pand ontstaan. Diverse aangrenzende panden hebben door de rook en het bluswater ook schade opgelopen, waaronder de winkels van het Kruidvat en lifestyle-winkel De Suijkerpot.

Door het vuur kwam veel rook vrij. De Veiligheidsregio adviseerde omwonenden om ramen en deuren te sluiten en het ventilatiesysteem in huis uit te zetten. De brand trok veel bekijks.

De Gemeente Steenbergen riep mensen op om niet meer naar het centrum te komen en anderhalve meter afstand in acht te nemen.

Om 22.44 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven.[n]