Sandra Houtepen-Strong vertelde tijdens de opening over haar ervaringen met de Valkhoffs. FOTO HANS HOUTEPEN
Sandra Houtepen-Strong vertelde tijdens de opening over haar ervaringen met de Valkhoffs. FOTO HANS HOUTEPEN Hans Houtepen

Heense kunstschilders exposeren in Wouw

DE HEEN - Na maanden van hard werken hebben Riena en Martin Valkhoff een selectie gemaakt uit hun atelier voor een fraaie tentoonstelling. In zaal 'Markant' aan de Markt 14 in Wouw zijn 24 schilderijen te zien van de echtelieden.


De titel van hun expositie is 'Fifty-fifty', verwijzend naar de overwegend 50 cm in het vierkant beschilderde doeken. Samen met keramiste Nathalie Buijs-Vrienten zullen zij tot en met 27 september exposeren in de zaal van het voormalige gemeentehuis van Wouw, die nog steeds gebruikt wordt voor trouwerijen.

Tijdens de sobere opening, vanwege de coronamaatregels, werden lovende woorden gesproken over de kunstenaars. Lia de Koning, voorzitter van de organiserende stichting Cumowa, nam het het openingswoord en Sandra Houtepen-Strong van Kunst en Cultuur Platform Steenbergen introduceerde Riena en Martin Valkhoff met een persoonlijke noot.


Openstelling

De openstelling van de zaal is iedere zondag van 14:00 tot 17:00 uur. Vrijwel iedere zondag zullen de Valkhoffs aanwezig zijn om tekst en uitleg bij hun schilderijen te geven.[l]