Anderhalve meter in en na de zomer van 2020

STEENBERGEN - Het jongerenwerk gaat deze zomer on tour. Behalve het reguliere straathoekwerk, de pop-up spreekuren, de huttenbouwweek i.s.m. de sportcoaches, de Crazy 88 activiteit en het voetbaltoernooi waarmee de zomer afgesloten zal worden, hebben zij deze zomer ook een bijzondere missie.


Zeker voor de jeugd is dit na een langere periode allemaal lastiger geworden om zich te blijven houden aan de getroffen (voorzorgs-)maatregelen. Tot 18 jaar mag je toch dichter bij elkaar komen, sporten, buiten spelen, chillen etc.? Ja dat klopt zeker en dat is ook fijn, maar veel in de omgeving is veranderd. Feestjes, terrassen, sportclubs, zwembaden, scholen, winkels, etc. Alles om ons heen is veranderd en het duurt even voordat we hier goed aan wennen. Een jongere is ook iemand die in ontwikkeling is, zelf keuzes leert maken en met vallen en opstaan zichzelf ontpopt tot een volwassenen. In deze tijd voelen sommigen zich hierdoor beperkt, eenzaam of zijn juist diegene die liever tegen de regels ingaan, wat ook hoort bij de leeftijd. Daarom heeft het Jongerenwerk van Steenbergen hier graag aandacht voor en blijft dit bespreekbaar maken. Nu is het vakantie, maar na de zomer gaat de jeugd weer naar school en zoals het er naar uit ziet zal ook na de zomer de indeling in de klassen nog anders zijn als voorheen of het contact met de leraren. Wie gaat werken en de school nu heeft verlaten komt terecht in een bedrijf die ook te maken heeft met veranderingen. De jongerenwerkers zullen quotes, foto’s en filmpjes maken en dit bundelen in een visueel geheel en delen via hun social media kanalen. Uiteraard wordt vooraf om toestemming gevraagd. Voordat alles online gaat zal er nog een afsluiting plaatsvinden in de Myra Ceti.


Première avond

Alle jongeren en belangstellenden die hebben meegewerkt aan deze film worden uitgenodigd voor een première avond. Deze zal plaatsvinden op 25 september van 18.00u-20.00u. Graag wel aanmelden op voorhand, via onderstaande gegevens, zodat we ook op de avond zelf rekening kunnen houden met de gepaste afstand.

Heb je zelf nog tips, wil je graag met de jongerenwerkers over dit onderwerp in gesprek of heb je leuke ideeën schroom dan niet om contact te leggen met het Jongerenwerk. Stuur een berichtje via de Facebookpagina van het Jongerenwerk, Instagram, een mail naar jongerenwerk.stb@wijzijntraversegroep.nl of app naar 06 40 24 63 54.[n]