Afbeelding
Foto: Artist Impression

STEENBERGEN - Op een steenworp afstand van de haven en het centrum van Steenbergen verrijst de nieuwe wijk Mauritz Kwartier. Dit plan telt in totaal 26 woningen.

Het gaat hierbij om twee vrijstaand geschakelde woningen, 16 twee-onder-één-kap woningen (ruim van opzet met brede opritten en garages) en acht patiowoningen met betaalbare kwaliteit als uitgangspunt. Er is veel aandacht besteed aan het zoeken naar de juiste architectuur in combinatie met maximaal wooncomfort. Zo bieden alle woningtypen een royaal woonoppervlak met een functionele indeling.


Volgens aannemer Kris Maas van Maas-Jacobs uit Zundert is het plan voor deze omgeving Tussen Bastion en Dijk de referentie geweest. "We werken samen met Somnium Real Estate uit Rijsbergen. Vanuit een ontwerp wordt er slim gebouwd naar betaalbaarheid."

Bijkomend voordeel is dat de wijk Mauritz Kwartier uitstekend gelegen is met alle voorzieningen op loop- en fietsafstand.


De gemeente Steenbergen is lid van de Vereniging van Nederlandse Vestingsteden. Het Mauritz Kwartier verwijst naar de geschiedenis van Steenbergen, die zijn oorsprong kent in het jaar 1272. De nieuwe bewoners wonen er ruim op tijd voor het 750-jarig bestaan van Steenbergen, dat in 2022 ongetwijfeld uitgebreid gevierd gaat worden.[n]