Afbeelding
Foto: Privécollectie Patrick Karremans

Ook voor Patrick Karremans was het maandag de eerste werkdag op school na de zomervakantie. Hij woont in Steenbergen, maar is docent op basisschool Lodijke op de Bergse Plaat in Bergen op Zoom.


"Op zo'n eerste dag is het altijd afwachten of iedereen er weer is, alle leerlingen de vakantie goed doorgebracht hebben en of iedereen gezond is gebleven", vertelt Patrick. "Dat laatste is zeker in deze tijden een vraag die speelt. Zo'n eerste schooldag is altijd al wel een spannend momentje, ook omdat de leerlingen weer in een nieuwe klas terecht komen." Karremans geeft les in een groep 6/7 combinatie. Net als ieder jaar is hij weer bezig geweest om 'zijn' klaslokaal in te richten om daar weer een goede en leuke werkplek van te maken.

Natuurlijk woekert corona nog steeds voort. "Ja, alles is toch even anders. Wij zijn natuurlijk met de collega's al voor de eerste werkdag bij elkaar geweest. Dat was niet zoals vorig schooljaar, je neemt toch de anderhalve meter afstand in acht. Verder nodig je normaal aan het begin van het schooljaar de ouders uit voor een informatie-avond. We moeten nu andere plannen maken. Kunnen we die misschien digitaal houden? Want alle ouders op die stoeltjes in de klas uitnodigen, dat zit er nu niet in. En datzelfde geldt eigenlijk ook voor het feestelijk openen van het schooljaar in het bijzijn van de ouders. Dat zal dit jaar waarschijnlijk ook anders zijn. Het is in die zin daarom zeker een bijzondere start van het nieuwe leerjaar."[n] TEKST PETER HOUTEPEN