Afbeelding
Foto: Christel Schiphorst

Vrolijk huppelend kwam Nienke Hendrikx maandagmiddag de Gummarus basisschool in Steenbergen uit. De eerste schooldag zat erop. Wel wel wat anders van start gegaan dan gebruikelijk, maar ze was heel blij haar klasgenootjes en juf weer te zien.


Nienke is 8 jaar en is net begonnen in groep 5. Met een glimlach van oor tot oor vertelt ze dat de eerste schooldag van het jaar altijd de leukste is omdat ze dan bijna de hele dag vrij mogen spelen.De juf had ook nog een speciaal openingsritueel, dat de kinderen erg grappig vonden. Er werd hartelijk gelachen. "De juf kreeg de appelchampagnefles eerst niet open, maar na een tijdje knalde de dop er heel hard af en vloog hoog door de lucht!" Nienke gaat nog even op zoek naar de kurk op het schoolplein. Maar helaas ... die is al opgeruimd. Ook de appelchampagne is tot de laatste druppel opgedronken.

De vakantie is Nienke ook goed doorgekomen. Ze heeft lekker gespeeld met vriendinnetjes, gezwommen in zwembad De Meermin, van de glijbanen af geweest en op vakantie met de caravan op een mooie camping in Nederland. Toch had ze weer veel zin in het nieuwe schooljaar. "We hebben toevallig dezelfde juffrouw als vorig jaar in groep 4, juf Edith, dus dat is heel fijn. We zijn wel naar een ander klaslokaal verhuisd." Vrolijk kletsend speelt ze nog even met een vriendinnetje, voordat ze naar huis gaat.[n] TEKST CHRISTEL SCHIPHORST