Afbeelding
Foto: Christel Schiphorst

De aftrap van het nieuwe schooljaar verliep wat anders dan gebruikelijk, maar Anne van Loon, directeur van De Nieuwe Veste in Steenbergen, vindt dat alle kinderen en leerkrachten met ‘een vliegende start’ een perfecte eerste schooldag hadden.


"Alle kinderen hebben vliegtuigjes gemaakt en op deze vliegtuigjes vanuit Leer- en Veerkracht hun kwaliteit beschreven. Samen hebben wij super veel kwaliteiten waar we trots op zijn. Iedere kwaliteit is nodig in de groep om komend jaar samen te werken." Maandagmiddag mochten de vliegtuigjes op het schoolplein vliegen en vertelden de kinderen zelf over hun kwaliteiten. "Wij werken met de ‘gouden weken'. Heel veel activiteiten zijn gericht op positieve groepsvorming. We willen een goed pedagogisch klimaat in de groepen creëren. Hier hebben de kinderen het gehele schooljaar plezier van."

Het team heeft een goede vakantie gehad en is goed uitgerust. “We zijn vorige week eerst samen gestart met een heerlijk ontbijtje en we zitten weer boordevol plannen", lacht Anne.

De oudergesprekken vinden plaats in aangepaste vorm. "Lekker buiten, zoals aan het einde van vorig schooljaar of op afstand. Met een 100% aanwezigheid van de kinderen en personeel op de eerste schooldag, hebben we in ieder geval een vliegende start gemaakt en kijken we vol vertrouwen uit naar dit nieuwe schooljaar.[n] TEKST CHRISTEL SCHIPHORST