Afbeelding

Gratis je verkeerskennis opfrissen?

STEENBERGEN - Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis opfriscursussen in de gemeente Steenbergen.


We willen allemaal zo lang mogelijk onze eigen boodschappen blijven doen. Makkelijk een bezoekje brengen aan een vriend of familielid. Zolang je dit kunt blijven doen, heb je je vrijheid. Maar je wordt wat ouder en het verkeer vergt veel van je aandacht. Hoe zorg je dan dat je zo lang mogelijk mobiel blijft?

Iedereen die zich dat weleens afvraagt kan meedoen met de Opfriscursus of de Workshop van Veilig Verkeer Nederland. In opdracht van de gemeente Steenbergen en in samenwerking met lokale seniorenverenigingen organiseren we dit jaar opfriscursussen en workshops. We organiseren twee opfriscursussen verkeerskennis voor de ervaren automobilist en drie workshops Het Nieuwe Fietsen voor de ervaren fietser. Helemaal gratis, op een locatie in de buurt en ook nog eens gezellig.

Waarom een opfriscursus nuttig is? “Natuurlijk fiets je al je hele leven en heb je waarschijnlijk al jaren je rijbewijs. Meer dan genoeg ervaring dus.” zegt Sanne Beemster, projectleider van Veilig Verkeer Nederland in Noord-Brabant. “Toch ben je, als je wat ouder wordt, een stuk kwetsbaarder in het verkeer dan een 20-jarige. Als er iets gebeurt, zijn de gevolgen vaak ernstiger. Maar je wilt wel blijven fietsen en autorijden. Daarvoor kan onze opfriscursus of workshop helpen: je verkeerskennis wordt weer even bijgespijkerd en je krijgt praktische adviezen van onze instructeur.”


Wat gaan we doen?

Je kunt meedoen met een opfriscursus waar in twee middagen je verkeerskennis wordt bijgespijkerd. Onze instructeur geeft uitleg over oude en nieuwe verkeersregels, -situaties en -borden.

Of je kunt meedoen met een Workshop Het Nieuwe Fietsen, alle senioren die graag willen blijven fietsen en met elkaar ervaringen, leuke routes en tips uitwisselen, zijn van harte welkom. De workshop staat onder leiding van een expert van Veilig Verkeer Nederland en in het teken van vrij bewegen in het verkeer, ondanks dat we allemaal een jaartje ouder worden.


Doe mee met een van de gratis VVN Opfriscursussen!

We organiseren onderstaande cursussen, bij de opfriscursus auto wordt je alle 2 de dagen verwacht:

Woensdag 7 en 14 oktober van 09.15-11.30 uur in Dinteloord, opfriscursus auto.

Maandag 16 en 23 november van 13.15-15.30 uur in Steenbergen, opfriscursus auto.

Dinsdag 6 oktober van 10.00-12.30 uur in Dinteloord, workshop Het Nieuwe Fietsen.

Woensdag 21 oktober van 13.30-16.00 uur in Steenbergen, workshop Het Nieuwe Fietsen.

Donderdag 19 november van 13.30-16.00 uur in Steenbergen, workshop Het Nieuwe Fietsen.


Deelnemen

Ben je ouder dan 55, een ervaren verkeersdeelnemer en inwoner van de gemeente Steenbergen en is de Workshop Het Nieuwe Fietsen of de Opfriscursus Auto iets voor jou? Meld je dan uiterlijk een week voor aanvang van de gewenste cursus aan via onderstaande link of bel tijdens kantooruren met 088-5248850. vvn.nl/opfriscursussteenbergen

Deelname is gratis, maar let op: vol=vol! Onze opfriscursussen en workshops zijn georganiseerd volgens de huidige RIVM richtlijnen. Je ontvangt een week voor aanvang van de cursus een bevestigingsmail/brief met de locatiegegevens.[n]