Welberg weert zich kranig tegen Zeelandia Middelburg

WELBERG - Zeelandia Middelburg uitkomend in de zaterdag 3e klasse was zaterdag 12 september op sportpark ’t Zandbaantje een maatje te groot voor SC Welberg 1. In een knotsgekke openingsfase, na 22 minuten stond het immers al 3-3, delfde Welberg na 90 minuten uiteindelijk het onderspit.

Binnen 5 minuten kwam de ploeg uit Middelburg al op een snelle 0-2 voorsprong, het leek een makkelijke middag voor de bezoekers te worden. Welberg toonde echter veerkracht, in de 13e minuut maakte Welberg via Simeon Tewari de aansluitingstreffer, nog geen minuut later maakte Dennis Luijks via een afstandsschot de 2-2. In de 21e minuut kwam Zeelandia Middelburg weer op voorsprong 2-3. Welberg gaf zich niet zomaar gewonnen, en vrijwel direct na de aftrap maakte wederom Dennis Luijks de gelijkmaker, 3-3. Na 28 minuten maakte Zeelandia Middelburg de 3-4, vijf minuten later maakte de bezoekers de 3-5. De prima fluitende scheidsrechter Nijsse was in de 37e minuut van de wedstrijd genoodzaakt om een rode kaart te tonen aan de nr. 10 van Zeelandia Middelburg, nadat deze zich verbaal niet kon inhouden tegen een speler van Welberg. Met een 3-5 ruststand zochten beide ploegen de kleedkamers op. In de 2e helft controleerde Zeelandia Middelburg de wedstrijd en kwam nog drie keer tot scoren, eindstand 3-8. Het geheel vernieuwde 1e elftal van SC Welberg liet met vlagen zien dat er veel potentie in het elftal zit, hierdoor kan de ploeg van Toon Magielse met een positief gevoel de competitie starten. Zaterdag 19 september staat op Sportpark ’t Zandbaantje de eerste competitiewedstrijd voor Welberg op het programma, tegenstander is stadsgenoot VV Steenbergen. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.[n]