Julia de Vreede toont het Kijk, Luister en Geniet Pakket. FOTO WOUTER VAN AGTMAAL
Julia de Vreede toont het Kijk, Luister en Geniet Pakket. FOTO WOUTER VAN AGTMAAL Wouter van Agtmaal

Volharding Steenbergen start verkoop concerten

STEENBERGEN - De werkgroep Klank op de Bank van Muziekvereniging Volharding Steenbergen is druk bezig met de voorbereidingen van de aanstaande concerten op 20, 21 en 22 november en er zijn veel ontwikkelingen. De verkoop van de Kijk, Luister en Geniet Pakketten is gestart en in samenwerking met Filmcollectief Steenbergen is de tv serie 'Volharding blikt terug' gelanceerd.


Als het publiek niet naar ons concert kan komen, brengen wij ons concert naar het publiek!

Tijdens drie live-uitzendingen op SLOS TV op vrijdag 20 november, zaterdag 21 november en zondag 22 november krijgt elk orkest van Muziekvereniging Volharding Steenbergen de kans om zich te laten zien. De orkesten zullen in ‘t Cromwiel hun muziekstukken ten gehore brengen. Dit zal gebeuren in de sporthal, zodat alle orkestleden op gepaste afstand van elkaar kunnen zitten en er ook genoeg ruimte is voor camera crew, en presentatoren. Naast de muziekstukken van de orkesten zal de uitzending aangevuld worden met vooraf opgenomen filmfragmenten en interactieve spelelementen. Het Filmcollectief Steenbergen zal de hele voorstelling in beeld brengen zodat deze live uitgezonden kan worden op de SLOS.

Om de beleving rondom de concerten compleet te maken worden voorafgaand aan de uitzendingen Kijk, Luister en Geniet Pakketten verkocht. Deze verrassingspakketten zijn gevuld met genoeg lekkers voor twee personen voor het hele weekend en bijzondere goodies die de Klank op de Bank ervaring naar een nog hoger niveau tillen.


Volharding blikt terug

Om alvast in de stemming te komen voor de Klank op de Bank concerten heeft Muziekvereniging Volharding Steenbergen in samenwerking met het Filmcollectief Steenbergen het nieuwe programma “Volharding blikt terug” gemaakt. In deze uitzendingen blikken we terug op de mooiste momenten uit de jaarconcerten van de afgelopen jaren. Elke uitzending staat in het teken van één van de orkesten van de vereniging en bestaat uit de hoogtepunten van dat orkest van de afgelopen jaren en interviews met leden het betreffende orkest.

Elke vrijdag om 19:30 en elke zondag om 14:00 zendt de SLOS een nieuwe uitzending van het programma uit. Deze zijn ook wekelijks op YouTube te bekijken.


Gevolgen coronamaatregelen

De gevolgen van de nieuwe coronamaatregelen voor de Klank op de Bank concerten zijn nog onduidelijk. We mogen momenteel met maximaal 30 mensen in één ruimte zijn. Als die regel nog steeds geldt in het concertweekend (20, 21 en 22 november) en het niet lukt om ontheffing te krijgen voor het concertweekend zal Klank op de Bank ook niet door kunnen gaan op de manier die we nu voor ons zien. We zijn constant op zoek naar een oplossing waardoor de concerten op een veilige manier door kunnen gaan maar mocht het niet lukken om deze te vinden zal het concert uitgesteld worden naar een later weekend. Afstel is in ieder geval geen optie dus we gaan gewoon door met de voorbereidingen!


Programma Klank op de Bank

Vrijdag 20 november 2020, 19.30: JONG Volharding, Percussiegroep en Persi Swing Collective

Zaterdag 21 november 2020, 20.00: Klein Orkest en Harmonie Volharding

Zondag 22 november 2020, 14.00: Spelenderwijs, Muzieketiers en Muziek Maten.[n]