Afbeelding
Foto: Christel Schiphorst

Jarenlang ging Marloes Kats naar de Steenbergse bibliotheek om boeken te lenen, maar nu ze in Kruisland woont en de openingstijden van de bieb in de basisschool niet uitkomen met haar werk is het tijd voor een eigen mini-bieb…. in de tuin!


Marloes Kats-van de Kar (27) verslindt boeken. Het liefst leest ze romans, oorlogsverhalen en waargebeurde verhalen. Geen thrillers! In haar boekenkast staat ook een hele verzameling sprookjesboeken. “Van jongs af aan lees ik boeken, ik ben lid geweest van een boekenclub en mijn moeder was vrijwilligster op de basisschool voor het afnemen van de AVI-leestoetsen. Boeken prikkelen de fantasie, zorgen voor rustmomentjes en als extraatje: lezen zorgt voor taalontwikkeling!”.

“Nieuwe boeken zijn best duur en daarom schaf ik ze graag aan op rommelmarkten of bij de kringloper. De verzameling werd wat groot en met ruilen kun je ook anderen blij maken”, aldus Marloes. “Een tijdje geleden heb ik daarom een Facebook-pagina geopend ‘Boekenruilgroep’ genaamd, met leden uit heel Nederland en België, ondertussen al 90!”, glundert ze trots.

Sinds twee maanden staat er ook een wit glazen kastje in haar tuin, een minibieb, waar je boeken gratis kunt lenen of ruilen. "Het lijkt op de zwerfbibliotheekjes die je ook in Steenbergen vindt. Het zou leuk zijn als steeds meer mensen hier gebruik van gaan maken. Dus iedereen mag langskomen op Westzandberg. Lezen is een heerlijke hobby!" [n] TEKST CHRISTEL SCHIPHORST