NVS-Nieuw rapen met v.l.n.r. Niek van Gurp, André Brouwers, Rien van Gurp, Jan Knuit en Marcel Elsevier. Voor de foto mochten de mondkapjes even af.
NVS-Nieuw rapen met v.l.n.r. Niek van Gurp, André Brouwers, Rien van Gurp, Jan Knuit en Marcel Elsevier. Voor de foto mochten de mondkapjes even af. Luuk Hommel

Al 50 jaar 'boekje rapen' op sportpark de Danen

NIEUW-VOSSEMEER - Hoeveel (voetbal) -verenigingen kunnen nog zeggen dat ze ieder kwartaal een papieren clubblad produceren? In ieder geval NVS, waar het clubblad NVS-nieuws deze maand 50 jaar bestaat. Ter ere van dit heugelijke gegeven heeft de redactie van NVS-nieuws het blad in een jubileum- jasje gestoken, met een andere kaft dan normaal en eentje die stil staat bij bij deze mijlpaal.

De redactie van NVS-nieuws bestaat al jarenlang uit een consistent aantal van 7 à 8 personen die iedere editie zorgen voor voldoende inhoud. Zo zijn er al sinds mensenheugenis rubrieken te vinden als ´In de val bij de Knuit en de Gal´, ´Wie is de gast die hierbij past´, ´het Superteam´ en ´Onder de loep´, maar ook topscoorderslijsten, verjaardagskalenders van de leden en bijdragen van meerdere (jeugd-) leiders die dan een anekdote weten te vertellen over hun elftal.


Traditioneel

Het meest legendarisch zijn de redactie- avonden, waar de inhoud van het blad gestalte krijgt. Deze zijn inmiddels traditioneel ingericht. Er wordt gestart met koffie, een glas amaretto en roze koeken. Daarna bier, en Nibbits, waarvan eerst de gele en dan pas de rode Nibbits dienen te worden gegeten.

Als deze avonden voorbij zijn wordt het blad digitaal in elkaar gezet. Ieder lid kan tijdens deze periode nog zijn bijdrage inleveren, waarna deze verwerkt wordt met hetgeen is besproken op de redactieavond. Coen Hamers verzorgd dan de lay-out en voegt het hele geheel samen, waarna hoofdredacteur Luuk Hommel aan de slag gaat met het drukwerk. Een aardige tijdsinspanning, want dit wordt gedaan met een kopieermachine die alleen enkelzijdig kopieert. Maar nooit met tegenzin, want het resultaat mag er zijn.


Rapen op 1,5 meter

Tot slot gaan alle geprinte stapels ´op het biljart´, die daarna door de gehele redactie (vaak aangevuld met ´manusje van alles´ Rien van Gurp) geraapt worden en daarna geniet, waarna ze naar de (vaak al jarenlang in dienst zijnde) bezorgers kunnen en verspreid worden onder alle NVS-leden. Dit keer gebeurde het rapen op 1,5 meter, en met het gebruik van mondkapjes. Dit was ineens een heel andere ervaring en iets wat in 50 jaar clubblad nog niet was voorgekomen.


Redactieleden

Naast Luuk Hommel en Coen Hamers luisteren de overige redactieleden naar de namen Jan Knuit, Marcel Elsevier, André Brouwers, Niek van Gurp en Jan Tholenaar. Jan Knuit is al 40 jaar betrokken bij de redactie en Marcel en Jan Tholenaar al rond de 30 jaar. De redactie van NVS is zeer trots op de bereikte mijlpaal, en gaat voor nog een keer 50 jaar NVS-Nieuws![n]