De poster van de Klank op de Bank concerten. FOTO WOUTER VAN AGTMAAL
De poster van de Klank op de Bank concerten. FOTO WOUTER VAN AGTMAAL Wouter van Agtmaal

Klank op de Bank-concerten van Volharding aangepast

STEENBERGEN - Klank op de Bank uitzendingen van Muziekvereniging Volharding in aangepaste vorm. Live concerten worden uitgesteld.


De afgelopen weken heeft Muziekvereniging Volharding Steenbergen meerdere keren contact gehad met de gemeente Steenbergen over de gevolgen van de huidige coronamaatregelen voor de Klank op de Bank concerten.

Afgelopen week is de duidelijkheid ontstaan dat het niet gaat lukken om de Klank op de Bank concerten in de gewenste vorm te laten plaatsvinden op 20, 21 en 22 november.

Daarom heeft de werkgroep vanuit de vereniging besloten om het complete concertweekend te verplaatsen naar 26, 27 en 28 februari.


Andere invulling uitzending

Door nu snel te schakelen kan de Volharding in samenwerking met het Filmcollectief Steenbergen in het originele weekend alsnog een leuke uitzending maken waarbij elk orkest van de vereniging op een aangepaste manier aan bod komt.

Op vrijdag 20 november om 19.30 nemen de Klank op de Bank presentatoren plaats in de woonkamerstudio om vanuit deze studio samen met leden van de verschillende orkesten beelden van bijzondere concerten van de afgelopen jaren te bekijken.

Daarnaast wordt er live muziek in kleinere ensembles in de uitzending verwerkt.

Deze uitzending, die live wordt uitgezonden op SLOS TV en op www.volhardingsteenbergen.nl/klankopdebank, is alvast een uniek voorproefje voor de uitzendingen van 26, 27 en 28 februari waarin alle orkesten van de vereniging hun muzikale kunsten live zullen vertonen.


Jeugdprogramma in aangepaste vorm

De uitzending die vrijdagavond live wordt uitgezonden wordt op zaterdag 21 november om 20.00 herhaald. Op dit moment zou eigenlijk de tweede live uitzending van het Klank op de Bank concert plaatsvinden. Het jeugdprogramma dat op zondagmiddag 22 november uitgezonden zou worden gaat wel in een aangepaste vorm door. Deze uitzending start om 14.00.

Alle jonge jeugdorkesten van de vereniging zouden eigenlijk hun krachten bundelen en samen één groot orkest vormen voor de live uitzending maar door de maatregelen worden de orkesten apart van elkaar vooraf opgenomen en samengevoegd tot één uitzending.


Kijk, Luister en Geniet Pakketten

Een aantal weken geleden is de verkoop van de Kijk, Luister en Geniet Pakketten gestart. Deze verrassingspakketten zijn gevuld met genoeg lekkers voor twee personen voor het hele weekend en bijzondere goodies die de Klank op de Bank ervaring naar een nog hoger niveau tillen.

De verkoop van de Kijk, Luister en Geniet Pakketten gaat gewoon door en de inhoud van het pakket zal verwerkt worden in zowel de uitzending van 20 november als in het uitgestelde concertweekend van 26, 27 en 28 februari.

De Pakketten zijn te koop bij Primera De Gilles, Albert Heijn Achterberg en Kringloopcentrum Steenbergen.[n]