Wethouder Wilma Baartmans bij de slagboom van de milieustraat Steenbergen.
Wethouder Wilma Baartmans bij de slagboom van de milieustraat Steenbergen. FOTO GEMEENTE STEENBERGEN

Toegangscontrole bezoekers milieustraat Steenbergen

STEENBERGEN - De Gemeente Steenbergen houdt met ingang van komende donderdag toegangscontroles van bezoekers van de milieustraat aan de Van Andelstraat. Zij verwacht op die manier zogeheten ‘afvaltoerisme’van bezoekers uit andere gemeenten tegen te gaan.


DOOR ADDO SPRANGERS


De controles hebben hiernaast het doel het aantal bezoekers van de milieustraat te monitoren. De Gemeente Steenbergen verwacht hierdoor tevens de milieustraat beter te kunnen beheren.


Slagboom

Wethouder Wilma Baartmans opende afgelopen week met haar afvalpasje voor het eerst de naar aanleiding van een door de Volkspartij ingediend voorstel gerealiseerde slagboom "Om toegangscontrole uit te kunnen voeren hebben we bij de milieustraat een extra slagboom geplaatst met een zuil,” aldus de wethouder. Vanaf donderdag hebben bezoekers de afvalpas nodig om de slagboom te openen en toegang te krijgen.”

Alle eenpersoons- of meerpersoonshuishoudens in de gemeente Steenbergen zijn al in het bezit van een afvalpas. Deze gaf tot voor kort enkel toegang tot de ondergrondse restafvalcontainer, maar vanaf 12 november is hij ook te gebruiken om toegang te krijgen tot de milieustraat. Daarnaast blijft het voor bezoekers verplicht om een geldige legitimatie te tonen. Er wordt volgens de Gemeente Steenbergen uitsluitend geregistreerd hoe vaak de slagboom wordt geopend en niet met welke pas en hoe vaak die wordt gebruikt. Voor het brengen van afval blijven dezelfde regels gelden. Er wordt geen bedrijfsafval op de milieustraat geaccepteerd en het is voor bedrijven niet ook niet mogelijk om een afvalpas aan te vragen.[n]