Pastoraal Woord door pastoor Hans de Kort

STEENBERGEN - Deze maand november hebben we zeker vier bekende heiligen die we als kerk vieren.

H. Hubertus

We zijn begonnen met de H. Hubertus. Bij verschillende bakkers hebben we hubkes gezegend. De H. Hubertus werd aangeroepen tegen het gevaar van hondsdolheid. Hij was bisschop in Maastricht.


H. Willibrord

Op 7 november vieren we de H. Willibrord. Hij kwam vanuit Engeland aan het einde van de zevende eeuw met 11 gezellen naar Nederland om hier het christelijk geloof uit te dragen. Hij wist vele kerken te stichten in de Lage Landen in de 50 jaar dat hij werkzaam was. Hij stierf in Echternach.


St. Maarten

St. Maarten uit Tours in Frankrijk op 11 november is bij velen een bekende. Hij gaf een deel van zijn mantel weg aan een arme bedelaar en in een droom verscheen hem later Christus met dat deel van die mantel om. Op veel plaatsen gaan kinderen rond met lampionnen, maar dit jaar kan ook dat helaas niet.


H. Caecilia

Tenslotte de H. Caecilia op 22 november. Zij is de patrones van allen die zingen en muziek maken in de kerk en daarbuiten. Nu helaas de koren niet kunnen zingen en er geen muziek gemaakt kan worden, vragen we haar ons te helpen om toch moed te houden en hoop te houden op betere tijden.


Pastoor Hans de Kort.[n]