Stichting Leergeld blijft hard nodig in coronacrisis

STEENBERGEN - Elke dag lezen we wel een bericht in de krant over economische tegenslag. Achter een ouder die zijn baan verliest staat een gezin met kinderen met kleine en grote wensen. Juist in een periode dat kinderen toch al veel moeten missen.


Door de Corona crisis dreigt een grote groep mensen in de financiële problemen te geraken. Stichting Leergeld De Brabantse Wal is er voor deze gezinnen! Zij wil ervoor zorgen dat kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar gewoon mee kunnen doen met hun leeftijdsgenootjes.


Leergeld heeft bestaansrecht

In Nederland leeft 1 op de 12 kinderen in armoede. Deze kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die leeftijdsgenootjes heel normaal vinden. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Stichting Leergeld De Brabantse Wal ondersteunt ouders bijvoorbeeld bij de aanschaf van schoolspullen, een bijdrage voor een schoolreis, een computer, een fiets of met de contributie voor een sportvereniging. In 2019 heeft Leergeld De Brabantse Wal zo ruim 900 kinderen uit de gemeenten Bergen op Zoom, Woensdrecht en Steenbergen ondersteund. Om nog meer kinderen te bereiken werkt Leergeld De Brabantse Wal samen met Stichting Jarige Job. Zo wordt een verjaardag voor een kind een echte feestdag en niet iets om liever niet aan te denken omdat trakteren op school er nu even niet inzit.


Corona crisis

Op dit moment dreigt een grote groep mensen in financiële problemen te raken, waaronder veel gezinnen met kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar waarvan de ouders werk(t)en als zelfstandigen, flex- of seizoenwerkers. “Juist in deze tijd is het belangrijk dat kinderen kunnen ontspannen en meedoen met andere kinderen. Die ondersteuning bieden wij”, aldus Gaby van den Biggelaar, directeur van Leergeld Nederland. “We denken dat veel van deze gezinnen Stichting Leergeld nog niet kennen óf niet beseffen dat ook zij in aanmerking kunnen komen voor ondersteuning!” Reden voor Leergeld De Brabantse Wal om een oproep te doen aan álle gezinnen met kinderen die kampen met geldgebrek door de Corona crisis en wonen in de gemeenten Bergen op Zoom, Woensdrecht of Steenbergen om zich te melden voor mogelijke ondersteuning.

Dit kan eenvoudig per mail via leergeld.brabantsewal@hotmail.com of telefonisch via 0164-262192.[n]