Sc Welberg zet zich ook nu in voor de toekomst

WELBERG - Terwijl de sportverenigingen al maanden te maken hebben met beperkende maatregelen gebruikt Sc Welberg deze periode juist om de vereniging ook op sportief gebied verder te ontwikkelen. Zo kan er in de toekomst op sportief gebied een kwalitatief goed voetballandschap aan de leden geboden worden!


De voetbalvereniging op de Welberg zit al jaren in de lift, en dat merkt het Jeugdbestuur van de club ook. In de weide omgeving staat Sc Welberg bekend door de vele meiden die bij de vereniging voetballen. Reden genoeg voor het Jeugdbestuur om dit seizoen wat extra aandacht aan deze doelgroep te besteden.

Dit seizoen neemt de club deel aan het ontwikkelprogramma meiden/ vrouwenvoetbal van de KNVB. De landelijke voetbalbond heeft door heel Nederland 25 verenigingen geselecteerd die aan dit traject mogen deelnemen, hier is Sc Welberg er een van. Dit is al een hele prestatie op zich! Het programma zou aanvankelijk in het begin van dit jaar opgestart worden, maar het coronavirus gooide roet in het eten en is de start uitgesteld naar begin volgend jaar. Dan zullen de bijeenkomsten, al dan niet digitaal alsnog opgestart worden.

Het doel van het ontwikkelprogramma is om met behulp van vele betrokken leden/ vrijwilligers te kijken waar de vereniging nu staat op het gebied van meiden/ vrouwenvoetbal, en hoe in de toekomst deze tak van sport binnen de vereniging zich verder kan ontplooien en verbeteren.

Het Jeugdbestuur hoopt door deelname aan het ontwikkelprogramma ook het aantal meiden/vrouwen dat bij de club wil gaan voetballen verder te verhogen, zodat de komende jaren de bloeiende meidenafdeling behouden kan blijven!


Nieuw meidenteam

Vanaf medio augustus wil Sc Welberg een nieuw meidenteam opstarten in de leeftijdscategorie MO11.

Hierbij doet de vereniging alvast een oproep aan alle meiden met geboortejaar 2011 of 2012.

Lijkt het je leuk om te voetballen samen met je vriendinnen schrijf je dan via de website van SC Welberg in!

Voor meer info kan er altijd een e-mail gestuurd worden: info@scwelberg.nl


Nieuw in trainingsland

Het Rode draad leerplan waar Sc Welberg aan het begin van dit seizoen mee gestart is nieuw in trainingsland. Bij Sc Welberg zijn bijna alle trainers/trainsters van de jeugdteams ouders die het leuk vinden om trainingen en wedstrijden te begeleiden.

Het lijkt voor vele mensen simpel, maar hoe lastig is het om wekelijks een of twee goede trainingen voor jeugdspelers in elkaar te zetten, en om ook nog eens op een verantwoorde en juiste manier de spelers te coachen.

Het Jeugdbestuur is daarom op zoek gegaan naar een organisatie die de trainers kan begeleiden bij trainingsmogelijkheden en het op een juiste manier leren coachen van spelers/speelsters. Doormiddel van een 10-maandelijkse thema krijgen de trainers de stof aangereikt welk alle facetten van het voetbal uitlicht en hen hulp biedt bij het ontwikkelen van hun team!

Daarnaast krijgen de trainers maandelijks tijdens een trainingsavond begeleiding van een begeleider die hun tips en tricks geeft hoe ze hun training skills kunnen verbeteren, met als doel de spelers/speelsters uiteindelijk kwalitatief beter te maken!


Plezier op nummer 1

Op deze manier wil het Jeugdbestuur van Sc Welberg voor iedere jeugdspeler een goed voetbalklimaat creƫren waar plezier zeker op nummer 1 staat, maar waar ook ruimte is voor eenieder om zichzelf op zijn/haar eigen manier te ontwikkelen![n]