De trotse winnaar Roel van der Made
De trotse winnaar Roel van der Made Foto: Janneke Sijstermans

Gedichtenwedstrijd bs
De Hoeksteen

ZEVENBERGSCHEN HOEK - Dit jaar was het 5 jaar geleden dat de KBO afd. Zevenbergschen Hoek de kinderen van groep 7 en 8 van basisschool de Hoeksteen heeft gevraagd om kerstgedichten te schrijven.


De ingezonden gedichten werden dan beoordeeld door het bestuur en de beste 3 gedichten mochten worden voorgedragen tijdens de kerstviering van de KBO.

Vanwege het coronavirus was er dit jaar geen kerstviering maar werden de kinderen toch uitgenodigd om te gaan dichten. Het zou immers jammer zijn om zo'n mooie traditie te onderbreken. De "oogst” was 18 gedichten, waarin de woorden corona en eenzaamheid vaak voorkwamen. Sommige gedichten werden door één dichter gemaakt, andere gedichten werden in groepjes gemaakt.


Winnaar
Winnaar van de wedstrijd werd Roel van der Made, als tweede eindigden Bram & Jason en de derde plaats werd gedeeld door Gregor & Michelle en Kyan & Maureen.

Alle winnaars kregen een cadeaubon en de winnende gedichten zullen worden verspreid onder de leden van de KBO. Hopelijk kunnen in 2021 de gedichten weer live door de dichters worden voorgedragen tijdens de kerstviering.[n]