Afbeelding
Foto: Daphne van der Puijl

MOERDIJK - Bewoners in de gemeente Moerdijk hebben geen hele rustige jaarwisseling gehad. Her en der klonken in de nacht van donderdag op vrijdag flinke knallen. Daarnaast richtten vandalen op verschillende plekken vernielingen aan.

Voor Oud en Nieuw was het in Zevenbergen al onrustig. De politie pakte maandag 28 december een 43-jarige man uit Zevenbergen op. Hij wordt verdacht van vernieling en het bezit van illegaal vuurwerk. De Explosieven Opruiming Dienst (EOD) heeft de explosieven uit de woning gehaald. Daarna werden ze onklaar gemaakt. Op de dag van de aanhouding van de verdachte werd de gehele Doctor Ariënslaan afgezet. In totaal haalden de autoriteiten drie vuurwerkbommen met een doorsnede van tien centimeter uit de woning.


Redelijk rustig

Volgens de gemeente verliep de jaarwisseling 'redelijk rustig': "De situatie was vergelijkbaar met vorig jaar. De politie kreeg meer meldingen dan vorig jaar, maar dat geldt voor meer gemeenten en hangt samen met het vuurwerkverbod." Daarnaast kwamen drie meldingen binnen over drie explosies met zwaar vuurwerk: op een brug in Klundert, op een brug over de Zevenbergse haven en op het basketbalveld Fijnaart. Medewerkers van Moerdijk hebben de schade inmiddels geïnventariseerd: "In totaal wordt de schade geschat op zo'n €5000. Dit bedrag zal nog iets oplopen als de volledige inventarisatie wordt afgerond." Ook een bushalte in Willemstad werd niet gespaard.[n]