Afbeelding
Foto: Bravis

ROOSENDAAL - De jaarwisseling is in het Bravis ziekenhuis in Roosendaal erg rustig verlopen. Dat laat SEH-verpleegkundige Charlotte van Rijswijk weten. Charlotte werkt al sinds 1999 in het ziekenhuis in Roosendaal en is dan ook wel het een en ander gewend.

"Het gevoel in de nieuwjaarsnacht is een beetje dubbel, voor het thuisfront is het erg ongezellig, je zit toch oudjaarsavond wat ongemakkelijk op de klok te kijken, een beetje onrustig. Op de werkvloer is het heel anders. Wanneer je met gezellige collega’s werkt kan het, ondanks de drukte, heel gezellig zijn. De sfeer onderling is goed, het geeft een beetje saamhorigheidsgevoel, met z’n allen in deze nacht waar ieder toch ook met thuis bezig is", vertelt Charlotte.

Afgelopen jaarwisseling was het echter rustig. "We waren met 3 verpleegkundigen in plaats van 2 en op de locatie in Bergen op Zoom waren ze met z'n vieren in plaats van met z'n drieën." Verder waren op beide locaties één SEH-arts en één arst-assistent aanwezig. "Het is bij ons erg rustig geweest. De collega's van de locatie in Bergen op Zoom hebben het naar eigen zeggen wel druk gehad." In Roosendaal begon het in eerste instantie met één patiënt op de Eerste Hart Hulp. In de loop van de nacht kwamen er nog twee patiënten bij. "De locatie in Bergen op Zoom heeft veel meer patiënten gehad, maar dat is ook de locatie voor traumagevallen." Volgens Charlotte is de jaarwisseling eigenlijk niet heel anders verlopen dan voorgaande jaren. "Het lijkt wel rustiger te zijn geweest met vuurwerkslachtoffers, dat is een positieve ontwikkeling. Het was echter moeilijk te voorspellen."[n]