IJzeren hekwerken verslijten minder snel dan houten palen.
IJzeren hekwerken verslijten minder snel dan houten palen. Foto: Corine Roks

Nieuwe hekken voor hondenlosloopveldjes

MOERDIJK - De gemeente Moerdijk vervangt de hekken bij bij een aantal bestaande losloopveldjes voor honden. De houten palen op de hondenterreinen in Zevenbergen, Noordhoek en Klundert zijn na relatief korte tijd al aan vervanging toe. Daarom kiest het gemeentebestuur voor ijzeren hekwerken. Die gaan ongeveer twintig jaar mee zonder dat geregeld fors onderhoud nodig is.


DOOR MONIQUE JANSEN


Daarnaast komen er op een aantal plekken nieuwe losloopveldjes. Het gemeentebestuur wil nieuwe omheinde terreinen aanleggen in Oudemolen, Standdaarbuiten, Zevenbergen, Heijningen en Noordhoek. In Willemstad is alleen plek voor een losloopveldje zonder afrastering. In Moerdijk-dorp komt een hondenveldje in het nieuwe park. Havenbedrijf Moerdijk betaalt deze voorziening. Dit geld komt uit de pot voor het verbeteren van de leefbaarheid nu Logistiek Park Moerdijk definitief wordt aangelegd. In Zevenbergschen Hoek en Helwijk bestaat vraag naar afrastering van gedeelten van de bestaande losloopterreinen.


Losloopveld in Langeweg

In Langeweg bestaat ook een losloopveld waar de afrastering aan vervanging toe is. Het gemeentebestuur laat op deze plek geen nieuwe hekken plaatsen, omdat op dit terrein woningen komen. "In de ontwikkeling van de woningbouw zal rekening worden gehouden met een nieuwe locatie en de hiervoor benodigde financiƫle middelen", meldt B&W. De nieuwe losloopveldjes komen er op verzoek van bewoners. Ook boa's geven het college het advies om extra voorzieningen voor hond en baas te treffen. Op deze manier worden zij gestimuleerd om hun viervoeters los te laten lopen in gebieden waar dat is toegestaan.[n]