Edwin en Jessica winnen finale ticket 2019.
Edwin en Jessica winnen finale ticket 2019.

Liefdeskoppel in landelijke finale ONKP 2020/2021

WILLEMSTAD - Jessica Bierkens (48) en Edwin Veenendaal (48) leerden elkaar 2 jaar geleden kennen bij het Open Nederlands Kampioenschap Poker (ONKP) in Ermelo waar aldaar zij zich hadden geplaatst met hun pokerteams waar zij deel van uit maakten voor de landelijke finale voor pokerteams (NTKP).


In maart 2019 kregen zij een relatie met elkaar en spraken zij af om te gaan lunchen voor de ONKP voorronde in Meerkerk plaatsvond. Vorig jaar besloot het "pokerstel"samen te gaan wonen in Willemstad.

Het ONKP organiseerd vanwege de corona-maatregelen omdat de voorrondes niet meer live gehouden kunnen worden de voorrondes nu via een poker app.

Veenendaal wist in december 2020 zich te kwalificeren voor de landelijke finale en Bierkens deed dat op 7 februari tijdens de online-voorronde welke toevalligerwijze werd gehouden in Meerkerk waar de liefde tussen hen beiden 2 jaar geleden juist opbloeide en dat maakte het nog een stuk specialer voor hen.

Het is niet makkelijk om je te plaatsen voor de landelijke finale van het ONKP. Je hebt minimaal omgerekend 4 halve finale tickets nodig om je direct te plaatsen voor de finale. Veenendaal en Bierkens lukte dat op een indrukwekkende wijze.

Er zijn slechts 34 spelers direct geplaatst tot nu toe terwijl er meer dan 10.000 geregistreerde spelers zijn bij het ONKP die deelnemen aan de online-voorrondes.

De finale van het Nederlands kampioenschap Poker 2020/2021 vind in juli 2021 live plaats in Ermelo.

Als het vanwege de corona-maatregelen niet mag zal de finale net als vorig jaar online gehouden worden.[n]