Afbeelding
Foto: Gemeente Moerdijk

Nieuwe online ontmoetingsplek voor bewoners

MOERDIJK - De gemeente Moerdijk heeft dinsdag de nieuwe online ontmoetingsplek Gebiedsplannen.nl gelanceerd. Op deze site kunnen bewoners informatie lezen. Ook kunnen ze zelf terecht voor nieuwe initiatieven of het meedenken in het gemeentelijk beleid.


DOOR MONIQUE JANSEN


De online ontmoetingsplek is juist nu erg belangrijk. Een informatieavond organiseren in een buurthuis is door de coronaregels bijvoorbeeld niet mogelijk. Alleen online mag je bij elkaar komen. "Dat kan nu ook via Gebiedsplannen.nl. Op onze eerdere website was dat een stuk lastiger. Dan moest je je bijvoorbeeld eerst aanmelden en dat is nu niet meer nodig. Dat maakt Gebiedsplannen.nl een stuk laagdrempeliger", vertelt wethouder Jack van Dorst. Bij het ontwikkelen van deze website werkte de gemeente samen met de dorps- en stadstafels. Dit zijn overlegorganen in alle steden en dorpen van de gemeente Moerdijk. Elke kern heeft een eigen 'tafel'. Die bestaat uit een groep inwoners die belangrijke onderwerpen voor hun eigen stad of dorp bespreekt en samen zaken realiseren. Zij werken daarvoor samen met de gemeente, maar ook met de politie, woningbouwverenigingen, het jongerenwerk en welzijnsorganisatie Surplus.


Van Dorst benadrukt dat Gebiedsplannen.nl de fysieke ontmoetingen niet vervangt. Hij hoopt dat bijvoorbeeld de organisatie van inloopavonden na de coronacrisis weer hervat kunnen worden. Wel maakt deze ontmoetingsplek het nog makkelijker met elkaar in gesprek te gaan: "Deze plek bevordert participatie en maakt meepraten nog makkelijker!"[n]