logo's
logo's Foto: nvt

Stichting Grip op je Knip: Schuldhulpmaatjes gezocht

MOERDIJK - Als gevolg van Corona raken steeds meer mensen in de schulden. Stichting Grip op je Knip biedt met behulp van SchuldHulpMaatjes hulp aan deze mensen. Helaas zijn er op dit moment meer hulpvragenden dan de SchuldHulpMaatjes aan kunnen. Daarom zijn we naarstig op zoek naar mensen die op vrijwillige basis de medemens met schulden willen helpen om weer grip op de knip te krijgen.


Als SchuldHulpMaatje bent u de steun en toeverlaat voor mensen die financieel zijn vastgelopen of dat dreigen te raken. U kunt helpen het tij nog op tijd te keren door bijvoorbeeld de administratie op orde te brengen of hulp te bieden bij het aanvragen van voorzieningen. Om ervoor te zorgen dat u goed voorbereid aan de slag kunt gaan als SchuldHulpMaatje krijgt u, net als de 20 SchuldHulpMaatjes die al actief zijn, een 3-daagse training.

De hulp die Stichting Grip op je Knip en wellicht u als toekomstig SchuldHulpMaatje biedt, is gericht op de preventieve zorg en nazorg. Dit doen we in samenwerking met de gemeente Moerdijk en andere organisaties die actief zijn op het gebied van schuldhulpverlening. We richten ons niet op professionele schuldsanering, dat laten we over aan professionals.


Helpende hand bieden
Bent u bereid om de medemens met schulden, op vrijwillige basis, de helpende hand te bieden? Maak dan uw interesse kenbaar door een e-mail te sturen naar: info.SHMMoerdijk@gmail.com.
Op de website van Schuldhulpmaatje Nederland (https://schuldhulpmaatje.nl) kunt u meer informatie vinden over het werk van SchuldHulpMaatjes.[n]