85-jarig bestaan Vrouwen Van Nu Zevenbergen in 2022

ZEVENBERGEN - Wij, Vrouwen Van Nu Zevenbergen, zijn een afdeling van de landelijke organisatie Vrouwen Van Nu. De organisatie heeft statuten waarvan de belangrijkste zijn dat we geen politiek of godsdienst bedrijven. Dat betekent dat elke vrouw ongeacht afkomst bij ons lid kan worden en welkom is.


Onze afdeling bestaat in 2022 al 85 jaar, een hele leeftijd. Toch zijn er ook moeilijke tijden geweest, 1940/1945 is daar een groot voorbeeld van. In de oorlogsjaren lagen de activiteiten stil, lijkt op nu, alleen de bestuursleden hadden wel contact, dat hebben we kunnen lezen in de verslagen die bewaard gebleven zijn. In 1945 hebben zij de draad weer met succes opgepakt en is de organisatie (wat in die tijd nog Ned. Bond van Plattelandsvrouwen heette) sterk gegroeid. Vooral de persoonlijke contacten en gezelligheid zijn heel belangrijk geworden.


Activiteiten zo goed als stil

Nu wij op dit moment een pandemie hebben liggen onze activiteiten zo goed als stil. Buiten de afdelingsavonden die wij 8 keer per jaar invullen met onderhoudende programma’s, welke op onze website te vinden zijn. Daarnaast hebben we een eetclub, museumclub, leesclub en er is een reiscommissie die een paar uitstapjes per jaar organiseren. Er wordt één keer per jaar gefietst. Dat ligt allemaal stil, heel jammer. Wat we wel hebben gedaan in 2020 om toch contact te houden met onze leden is met Koningsdag oranje gebakjes laten bezorgen en in oktober is bij de leden een amaryllisbol bezorgt. In december hebben onze leden een kerstkrans af kunnen halen bij een plaatselijke bakker.

Maar we hebben niet alles kunnen vergoeden, ook de beperkingen hebben ons functioneren aangetast, of beter gezegd, beperkt. Waar wij naar verlangen is onze activiteiten weer gewoon beginnen. Zodra er weer wat kan en mag gaan we zeker de draad oppakken. Als eerste organiseren we voor de leden een high thea in de middag, dit vooral om de contacten weer te versterken. Hopelijk kan dit in de voorzomer.


Nieuwe leden welkom

Wij, het bestuur van Vrouwen van Nu Zevenbergen heten graag nieuwe leden welkom, ook vrouwen met ideeën en die graag iets organiseren kunnen bij ons terecht. Voor de toekomst is dat van belang, zodat we in 2022 ons 85 jarig bestaan als gezonde vereniging kunnen gaan vieren en daar nog jaren aan toe kunnen voegen.[n]