Een gloednieuw wegdek!
Een gloednieuw wegdek! Foto: Tom Rietveld

Wethouder Van Dorst bezoekt Groeneweg

NOORDHOEK - De verbreding van de Groeneweg, loopt op schema en is bijna klaar. Vrijdag 26 maart wordt de weg weer opengesteld en zal dan later nog voor drie dagen afgesloten worden om de belijningen aan te brengen.


DOOR TOM RIETVELD


Wethouder Openbare Ruimte Jack van Dorst: “De Groeneweg is voor inwoners van en voor bezoekers aan Noordhoek een belangrijke verbinding, ook voor fietsers en schoolgaande jeugd. Met de verbreding hopen we de weg een stuk veiliger en daarmee ook aantrekkelijker te maken. Zo zijn we op heel veel plekken behalve met grote projecten ook met kleinschalige projecten bezig. Als we dan toch groot onderhoud plegen willen we tegelijkertijd ook een plus aanbrengen die voor de inwoners van groot belang zijn en die ook uit het reguliere budget betaald kan worden”.


Extra veiligheid
Jack: “Als je nu deze weg ziet en je kijkt naar de twee tekeningen, die bij het werk-overleg met de opdrachtgever Dirk Bouwens op tafel kwamen, dan zie je de grote veranderingen pas goed: de weg is gemiddeld een meter breder geworden met ook een veel bredere nieuwe passeerstrook, de markeringslaag voor de fietsers, die zal zorgen voor extra veiligheid. Veel scholieren fietsen hier naar het Marland College in Zevenbergen.
Deze zomer de fietspaden van Klundert naar Zevenbergen. Dan heb je ook rekening te houden met hoe de Randweg er straks uit zal gaat zien. Om later niet dingen dubbel te moeten doen met extra kosten. Zo zijn we op diverse plekken bezig zoals de Maltaweg in Willemstad en de Steenweg in Moerdijk”.
Jack vervolgt: “Even terug naar deze Groenweg. De slijtlaag wordt nu aangebracht, zodat vrijdag 26 maart de weg weer open kan. En dan eind april/begin mei nog even drie dagen dicht gaat voor het aanbrengen van de markeringen. Een hele klus dus”.
BAM heeft het aanbrengen van de deklaag voor de 600 meter lange weg een paar dagen uitgesteld omdat de wind parten speelt. Het asfalt is dan te weersgevoelig en koelt dan door de kou te snel af.


Duizend ton asfalt
Chris Kole project-organisator/werkvoorbereider bij Atab Civiele techniek en Jurgen Treffers uitvoering begeleider van de gemeente hebben nog een paar aardige weetjes: Duizend ton asfalt voor een 600 meter lange weg. Extra aandacht voor de ‘buisleidingstraat', die onder de weg door loopt. Door deze manshoge buis loopt de infrastructuur groot en klein van Industriegebied Moerdijk naar Zeeland onder het Hollandsdiep door. Dus rekening houden met niet te diep te graven en ook rekening houden met de aanwezige hoogspanningskabels.[n]