Voorleeswinnaar Kian, samen met groep 8.
Voorleeswinnaar Kian, samen met groep 8. Foto: Eline de Visser

Voorleeskampioen
Kennedyschool Fijnaart

FIJNAART - Tijdens de kinderboekenweek doet de Kennedyschool in Fijnaart altijd mee aan De Nationale Voorleeswedstrijd. Kian Spruit uit groep 8 werd uitgeroepen tot winnaar van de school en mocht door naar de gemeentelijke voorronde.


Door de coronamaatregelen was deze ronde dit keer niet in de bibliotheek in Zevenbergen, maar werd de scholen gevraagd een video op te sturen. Twee juffen en alle kinderen van groep 8 maakten een mooie video waarin Kian prachtig voorlas uit het boek: 'Ik ben Vincent en ik ben niet bang' van Enne Koens. Deze video werd opgestuurd en toen was het afwachten...

Na een paar weken kreeg de groep de uitslag op video. De gemeentelijke winnaars van West-Brabant werden door kinderboekenschrijver Jozua Douglas bekend gemaakt. Goed nieuws! Kian is de winnaar van de gemeente Moerdijk! Het was een groot feest in de klas met trotse klasgenoten (en een hele trotse juf!) en natuurlijk een hele blije Kian.

Afgelopen donderdag kwam Lisette van Geel, namens bibliotheek West-Brabant, een certificaat uitreiken aan Kian, samen met een prachtig juryrapport.

Zaterdag 27 maart vertegenwoordigde Kian de gemeente Moerdijk bij de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd.[n]