Een artist-impression van wat er mogelijk is.
Een artist-impression van wat er mogelijk is. Foto: Gemeente Moerdijk

Bouwperceel Stoofstraat in de verkoop

ZEVENBERGEN – De bouwgrond aan de Stoofstraat in Zevenbergen gaat in de verkoop. Daarmee komt het laatste project van de grote metamorfose van het centrum van Zevenbergen in een stroomversnelling. Aan de Stoofstraat is ruimte voor appartementen, winkels, horeca en dienstverlenende bedrijven.


DOOR MONIQUE JANSEN


Op dit moment heeft de gemeente Moerdijk de grond nog in eigendom. De planning is om dit jaar nog een koopovereenkomst te sluiten met een projectontwikkelaar.

De schop kan dan eind dit jaar de grond in. De nieuwbouw dient dan in 2023 te worden opgeleverd. Het perceel ligt tussen de Zuidhaven, de Stoofstraat en de huidige N285.

Die verandert de komende jaren in een gemeentelijke weg, waardoor er straks aanzienlijk minder verkeer langs raast.


Bouwdepot

Het terrein was de afgelopen twee jaar in gebruik als bouwdepot. Het perceel kwam goed van pas tijdens het uitgraven van de haven. Nu de werkzaamheden zijn afgerond, kan deze grond ook worden herontwikkeld. De kavel gaat naar de hoogste bieder, maar de gemeente stelt wel eisen. In de eerste twee bouwlagen mogen winkels, dienstverlenende bedrijven en horeca komen, daarboven appartementen en eronder een parkeerkelder.

Het gebouw mag aan de Stoofstraatzijde maximaal 13 meter hoog worden en aan de kant van de provinciale weg niet hoger dan 22 meter. Het welstandsbeleid geeft de nodige richtlijnen mee voor de gewenste uitstraling, die sterk leunt op de rijke industriële geschiedenis van Zevenbergen. De sfeer van die historische gebouwen is leidend voor de architectuur van het nieuwe pand.


Entree centrum markeren

Wethouder Désirée Brummans: “We hebben het hier over een unieke locatie aan het water. De nieuwbouw markeert straks de entree van het vernieuwde centrum en vormt de verbinding met het toekomstige Zevenbergen Noord. Daar past een bijzonder pand dat zorgvuldig wordt ontwikkeld.”

Op zo’n plek wil je, letterlijk en figuurlijk, niet alles in beton gieten. Brummans: “Het is een locatie met vele mogelijkheden. Mocht de toekomstige ontwikkelaar bijvoorbeeld geen commerciële ruimtes willen maar alleen appartementen, dan staan we daar als college voor open.”[n]