Wim van Strien en Rick Kraaijo.
Wim van Strien en Rick Kraaijo. FOTO KRIJN TEN HOVE

Van Strien Hoveniers neemt
Kraaijo Tuin & Ontwerp over

FIJNAART - Van Strien Hoveniers uit Fijnaart heeft het bedrijf van Rick Kraaijo, Kraaijo Tuin & Ontwerp uit Klundert, overgenomen. Rick Kraaijo heeft ervoor gekozen om na 8 jaar zijn loopbaan een andere richting te geven en zijn bedrijf te staken. In de afgelopen weken zijn de klanten via een warme overdracht overgegaan naar het bedrijf van Wim van Strien.


DOOR KRIJN TEN HOVE


Afgelopen december heeft Rick Kraaijo de knoop doorgehakt. Hij vroeg zich af of hij dit werk tot aan zijn pensioen wilde blijven doen en dat zag hij niet zitten. Vandaar dat hij Wim van Strien belde of hij geïnteresseerd was om zijn bedrijf over te nemen. De mannen kenden elkaar, Kraaijo heeft vroeger stagegelopen bij van Strien, en de ideeën over tuinen en omgang met klanten kwamen overeen. De overname was dan ook snel beklonken.


Verrast
“We zitten inderdaad op één lijn en bieden hetzelfde pakket aan onze klanten. Daarbij vinden we het allebei belangrijk om een goede band te hebben met onze klanten. Zowel de klanten van Rick als onze eigen klanten ervaren het persoonlijk contact als prettig. Daarom hebben we in de afgelopen weken ook samen de klanten van Rick bezocht en afspraken gemaakt over de overgang. Daarbij kon ik gelijk zien wat de situatie was en waar aandacht aan besteed moest worden en afspraken plannen. Zo kan de overgang soepel verlopen”, vertelt Wim van Strien.

Het bedrijf van Wim van Strien is in de afgelopen twee jaar fors gegroeid. Met 10 medewerkers was hij vooral werkzaam in een groot gebeid rondom Fijnaart. Met de uitbreiding van het klantenbestand wordt ook in de omgeving van Klundert een groter bereik gerealiseerd. Van Strien: “Wat ik belangrijk vind is dat we alles in eigen beheer doen. Hierdoor kunnen we onze eigen planning volgen en ben ik niet afhankelijk van derden. We doen dus niet alleen tuinaanleg en onderhoud maar ook bestrating en grondwerk volledig zelf.”


Kwaliteit voorop
Van Strien richt zich met name op particuliere tuinen. “Ik denk dat 90% van mijn klanten particulieren zijn. Dat werkt niet alleen prettiger maar daar kan ik ook de kwaliteit voorop laten staan. Bij bedrijven of gemeenten gaat het met name toch om prijs en is kwaliteit minder belangrijk.” De markt voor hoveniersbedrijven is in de coronaperiode enorm gegroeid. “Mensen zitten nu de hele dag naar hun tuin te kijken en willen dat die er goed bijstaat. We hebben nu al een volle agenda en dat zal dit jaar zeker nog zo blijven”, aldus Wim van Strien.

Rick Kraaijo is er blij mee hoe de klanten de overname hebben opgepakt. “Ik heb veel meegemaakt en geleerd in de afgelopen jaren. De contacten met de klanten waren altijd zeer prettig. Daar ben ik de klanten dankbaar voor. Ik ben blij dat ze nu goed terecht komen bij Wim.”[n]