Jeugdbrandweer Midden- en West-Brabant.
Jeugdbrandweer Midden- en West-Brabant.

Jeugdbrandweer in nieuwe bluspakken gestoken

MOERDIJK - De algemeen directeur Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant Jolanda Trijselaar heeft de eerste nieuwe bluspak ontvangen voor onze jeugdbrandweer. Na ontvangst heeft Jolanda kort stilgestaan welke belangrijke rol onze jeugdbrandweer speelt, als kweekvijver van de ‘grote’ brandweer.



Wij hebben 10 jeugdbrandweerkorpsen in onze regio.
Deze hebben als doel om de kennis met betrekking tot het voorkomen van brand, brandbestrijding en hulpverlening bij jongeren te vergroten.
Ze leren hier de kneepjes het brandweervak op een speelse en educatieve manier. Ze kunnen daarna direct doorstromen naar de brandweeropleiding!

Jolanda heeft het pak officieel overhandigd aan Jack Krielen (van jeugdbrandweer Moerdijk), hij heeft namens alle jeugdbrandweerposten het eerste officiële bluspak in ontvangst mogen nemen. Het korps in Fijnaart heeft de bluspakken direct aangetrokken en dat ziet er nog eens professioneel uit!

Op de groei
De bluspakken hebben, op de striping na, dezelfde uitstraling als de bluspakken van de volwassenen. De pakken zijn ook voorzien van verstelmogelijkheden in de broekspijpen en mouwlengte. Hierdoor groeit het pak met de jeugdleden mee. Da’s wel zo handig!

Inmiddels zijn ook alle tien jeugdbrandweerposten voorzien van de nieuwe pakken. Zij kunnen dus aan de slag! Ben of ken jij iemand tussen de 10-15 jaar oud met interesse voor de jeugdbrandweer?
Kijk dan eens op www.brandweer.nl/middenwestbrabant/jeugd/jeugdbrandweer.[n]