Archief foto: Edwin Veenendaal
Archief foto: Edwin Veenendaal Foto: Poker.

Edwin Veenendaal wint ONKP voorronde

MOERDIJK - Het Open Nederlands Kampioenschap poker biedt sinds het uitbreken van de Corona-crisis hun online voorrondes aan via een online platform (pokerrrr2). Vele Moerdijkers hebben daar de weg naartoe weten te vinden. Op zaterdag 29 mei werd de online voorronde van Marienberg gespeeld en Edwin Veenendaal wist deze op zijn naam te schrijven.


Een van de eerste handen die hij tijdens deze voorronde speelde, bleek een voorbode te zijn. Hij speelde met AA (de beste starthand in poker) en kreeg twee andere spelers zover om al hun punten in te zetten. Edwin won de hand en schakelde daarmee twee concurrenten uit en nam daarmee een zeer overtuigende leidende positie in de tussenstand.

De laatste hand van de avond maakt Edwin een raise waarop zijn tegenspeler all in schuift. Edwin maakt de call en ziet dat hij op dat moment achter ligt. Zijn Q8 had hulp nodig tegen de QT van zijn tegenspeler. Die hulp kwam direct op de flop; 85Q. En de hand van Edwin werd nog beter, van two pair naar een fullhouse op de river. Met deze prestatie won hij een bokaal en een halve finale ticket. Edwin was eerder al verzekerd van een plaats in de landelijke finale in het weekend van 9 juli. Deze finale zal ook online worden gespeeld.

Naast Edwin waren er nog meer Moerdijkse successen. Marius Buijs wist de online van Haren (07-05) te winnen. Bovendien wist hij een tweede plaats te bereiken tijdens het online pinkstertoernooi. Mede door die resultaten is ook Marius geplaatst voor de landelijke finale.

Ook voormalig Nederlands Kampioen Martin van Meel heeft zich ternauwernood direct voor de finale weten te plaatsen. Hij kende een goed weekend tijdens 'superweekend'. Van de 5 toernooien die werden gespeeld (28 t/m 30 mei) wist hij hij tot twee keer toe een kwartfinale ticket te winnen. Dit was precies genoeg om al zijn gewonnen tickets om te wisselen voor een finale ticket.

Andere Moerdijkers die zich inmiddels hebben geplaatst voor de eindstrijd zijn: Ronald den Hollander, Ies den Hollander en Jessica Bierkens.


Programma

De komende weken worden de kwartfinales en halve finales gespeeld daarin staat een peloton Moerdijkers klaar om te strijden voor de finaleplaats. Spelers die inmiddels ruim over de helft zijn en dus grote kans maken de finale te halen zijn, Cas Kuipers, Remco van Ginneke en Michel Jacobs.

De kwart- en halve finales worden gespeeld in juni.


Informatie

Meer informatie is te vinden op www.onkpoker.nl.[n]