Maatjesvervoer Fijnaart nu ook van start in Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Eind 2019 startte Maatjesvervoer in Fijnaart, Heijningen, Oudemolen en Standdaarbuiten en sindsdien hebben behoorlijk wat inwoners van Fijnaart de weg gevonden naar deze club die vervoer op maat regelt voor oudere en jongere mensen die door verminderde mobiliteit geen gebruik kunnen maken van de bestaande vervoersmogelijkheden.


Daarbij kan je denken aan situaties waarin je bijvoorbeeld naar het ziekenhuis moet, boodschappen wilt doen of op bezoek wilt bij iemand, maar de bus biedt geen oplossing en er is ook niemand in de buurt die kan rijden. Dan kan je een beroep doen op Maatjesvervoer.


Met eigen auto

Een van de vrijwilligers brengt je met zijn of haar eigen auto naar de gewenste bestemming binnen de regio en brengt je ook weer thuis.

Hiervoor betaal je een onkostenvergoeding van € 0,30 per gereden km plus eventuele parkeerkosten en dit reken je na afloop meteen af met de chauffeur. Als het nodig is, kan daarbij een rollator of eenvoudige rolstoel worden meegenomen.


Sociale vervoerder
Om van dit Maatjesvervoer gebruik te kunnen maken is het wel noodzakelijk dat andere mogelijkheden van vervoer vanuit bijvoorbeeld familie, buren of vrienden ontbreken. Zo probeert Maatjesvervoer een sociale vervoerder te zijn met een maatschappelijk tintje. Dit vrijwilligerswerk gebeurt onder verantwoordelijkheid van Surplus.

Nu er ook in Zevenbergen twee chauffeurs beschikbaar zijn, is dit een mooi moment om deze vervoersmogelijkheid ook aan te bieden aan de inwoners van Zevenbergen.


Aanmeldingsgesprek

Wilt u van deze dienst gebruik maken? Bel dan naar 06 - 51 97 19 14 en spreek uw naam en telefoonnummer in.

U wordt dan teruggebeld door een van de initiatiefnemers Huib van der Kemp of Jan Kruis. Er volgt dan eerst een aanmeldingsgesprek.

Daarna kunt u via ditzelfde nummer twee dagen van tevoren vervoersritten aanvragen.[n]