Waterhindernis Polderchallenge 2018.
Waterhindernis Polderchallenge 2018. Foto: Ton Kuipers

Polderchallenge Standdaarbuiten verzet naar 2022

STANDDAARBUITEN – De Polderchallenge Standdaarbuiten gaat dit jaar opnieuw niet door. De organisatie durft het niet aan om met de voorbereidingen te starten. “Met pijn in ons hart hebben wij moeten constateren, dat er voor ons teveel onduidelijkheid is over de voorwaarden die gesteld gaan worden aan een evenementen als onze Polderchallenge.”


Deelnemers aan de Polderchallenge trotseren een heuse obstakelrun. Daarbij waden ze door modderpoelen, hangen ze in de klimtouwen en moeten ze over verschillende hindernissen zien te komen. Normaal gaan de tickets begin april in de verkoop, maar dat had de organisatie al uitgesteld. Vorig jaar werden de kaarten wel verkocht, maar moest het evenement door alle coronamaatregelen alsnog worden afgelast.

Normaal vindt de Polderchallenge Standdaarbuiten begin september plaats. Op dit moment zijn alle voorwaarden om een evenement te houden nog onzeker. Daarnaast wil het organisatiecomité geen ‘halve Polderchallenge’ organiseren. Het verder uitstellen van de beslissing is geen optie. Daarmee zou de organisatie qua voorbereidingen in tijdsnood komen.[n]