Shell Moerdijk Kinderraad.
Shell Moerdijk Kinderraad.

Shell Moerdijk Kinderraad presenteert adviezen

MOERDIJK - Op woensdag 2 juni presenteerde de Shell Moerdijk Kinderraad 2020-2021 haar adviezen aan de directie van Shell Moerdijk. Het afgelopen jaar onderzocht de raad wat er nodig is voor kinderen om te ontdekken of werken in de techniek bij ze past. Het advies: organiseer een open dag op Shell Moerdijk.


De Shell Moerdijk Kinderraad bestaat uit een groep kinderen uit groep 6, 7 en 8 uit Moerdijk en omgeving. Zij volgt interactieve themalessen, gaat op onderzoek uit en denkt mee over thema's die belangrijk zijn voor Shell. Het afgelopen jaar verdiepte de raad zich in het thema werken in de techniek. De raad stelde drie speerpunten op die belangrijk zijn om kinderen te laten ontdekken of werken in de techniek bij ze past: kinderen moeten kennis krijgen over beroepen, ze moeten kunnen onderzoeken of hun eigen interesses en talenten passen bij technisch werk én ze moeten zelf praktijkervaring op kunnen doen.

Deze drie speerpunten komen samen in het advies van de raad: organiseer een open dag op Shell Moerdijk. Tijdens de open dag moet eerlijke informatie gegeven worden over de leuke en minder leuke kanten van het werk. Daarnaast is het belangrijk dat kinderen zélf actief aan de slag kunnen gaan en moeten de kinderen voorbereid worden op de open dag met een Shell Moerdijk Kinderkrant. Uiteraard krijgt de Shell Moerdijk Kinderraad zelf ook een rol tijdens de activiteiten van de open dag.

De uitgebreide adviezen zijn binnenkort te vinden op www.kinderraad.shell. Meer informatie of wil je volgend jaar meedoen met de Shell Moerdijk Kinderraad? Neem dan contact op met de Kleine Ambassade via post@dekleineambassade.nl.

Vanwege corona hebben de meeste bijeenkomsten en de eindpresentatie van de Shell Moerdijk Kinderraad 2020-2021 noodgedwongen online plaatsgevonden.[n]