Afbeelding
Foto: Angelique van de Reijt

Muriël Bon (16) uit Klundert heeft examen gedaan voor het VMBO diploma Zorg en Welzijn aan de Prinsentuin-van sCooth in Breda.


Van september 2020 tot december 2020 is ze gewoon met de bus naar school gegaan. Toen kwam Corona en moest ze vanaf december online verder. In verband met de lockdown heeft ze dus thuis achter de laptop gezeten tot eind februari. Daarna mocht ze zich weer naar Breda om zich voor te bereiden op de eindexamens en was 5 april alweer haar laatste schooldag, om vervolgens half mei haar examens weer op school te mogen maken.

Corona-examen

Het viel niet mee om de examens via de computer te maken. Vooral meerkeuzevragen en bij wiskunde bijvoorbeeld met een digitale geodriehoek en digitale passer. Gelukkig mag je ook nog een vak laten vallen, als je niet aan de 5,5 gemiddeld komt in verband met corona. Muriël speelt korfbal bij DSO in Klundert in de A2 en traint twee keer in de week met de A2. Ook geeft ze daar korfbaltraining aan de Kangoeroes, de kleinste korfballers van 3-6 jaar. Muriel heeft naast school ook nog een baantje bij het Kruidvat in Klundert. Komende weken gaat ze veel leuke dingen doen, zoals korfballen en ook nog 2 weken op vakantie in Nederland. Na de zomer start Muriël op Curio in Breda voor gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En als ze die opleiding heeft, hoopt ze op een baan in de kinderopvang.[n]