Woensdag 30 juni

Kleding inleveren in Zevenbergen

9:00 | Bartholomeus Parochiehuis

Het parochiehuis gaat weer kleding inzamelen. Het inzamelen van kleding vindt wekelijks plaats op werkdagen, maandag t/m vrijdag tussen 9.00 uur en 11.30 uur. Het adres waar u de goederen naar toe kunt brengen is: Doelstraat/Markt 19a, Zevenbergen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met tel. 0168-323567. Opbrengst van de kleding: voor het goede doel!


Expositie nr.1: Botanische Kunst op Fort Sabina

10:00 | Fort Sabina

Voor zowel de planten als de kunst liefhebbers: een bijzondere expositie over de groene wereld om ons heen. Jacomien van Andel (Haarlem, 1950) is als botanisch kunstenaar de eerste in een lange reeks van kunstenaars die vanaf nu iedere maand 4 weken lang op het fort komen exposeren. Zij heeft zich, middels gespecialiseerde opleidingen en lessen van internationaal vermaarde kunstenaars, gespecialiseerd in het vastleggen van de botanische wereld. Ze is dan ook een gewaardeerd lid van de vereniging Botanisch Kunstenaars Nederland (botanischkunstenaarsnederland.nl + jacomienvanandel.nl). Wie van planten houdt en bekend is met de gedetailleerde botanische tekeningen en aquarellen die al eeuwen gemaakt worden voor wetenschappelijke en kunstzinnige doeleinden zal het werk van Jacomien bijzonder weten te waarderen. Voor wie daar minder bekend mee is zal het een ontmoeting zijn met een bijzondere en prachtige kunstvorm waarin het natuurlijk vastleggen van planten met de fijnste details het uitgangspunt is. De expositie duurt tot 6 juli en is gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van Fort Sabina.



en 7 juli

Zeven generaties in olieverf in bibliotheek

11:00 | Bibliotheek VanNu

Onder de titel ‘Van Ghana tot Muenchen’, is in de leeszaal van de Zevenbergse bibliotheek een serie portretten in olieverf te zien van de Zevenbergse kunstenares, Marijke Venghaus. Het is een persoonlijk document waarin de familie van haar Surinaamse echtgenoot centraal staat. De expositie opent met een portret van stamvader Adriaan (1841), die ten tijde van de slavernij als vijfjarig jongetje met een slavenschip vanuit Ghana via Curacao naar Suriname werd vervoerd. Marijke Venghaus: “Het is te danken aan de intensieve research van mijn schoonzus, dat er meer bekend is over de voorouders van mijn man. Zij was gedurende de periode dat ik deze portretten schilderde een biografie over haar moeder aan het schrijven. Zo heb ik over deze zeven generaties, wat meer kunnen vertellen. Een samenvatting daarvan is tijdens de expositie, die duurt tot en met augustus, te lezen.De bibliotheek aan de Kasteelweg 3, is geopend op maandag van 13.00-17.00 uur, woensdag en donderdag van 11.00-17.00 uur, vrijdag van 11.00-19.00 uur en zaterdag van 11.00-14.00 uur.



Vrijdag 2 juli

De Lotgenoten gaan weer van start!

13:30 | Pluspunt Serena

Met ingang van 2 juli zal de Lotgenoten Groep na een afwezigheid van een aantal maanden gelukkig weer van start kunnen gaan met haar activiteiten. Dus, vrienden, vanaf 13.30 uur zijn we weer welkom in Serena, t/o de Jumbo, in Zevenbergen voor koffie en gezellig samenzijn.


Zondag 4 juli

Geheimen delen

11:00 | Gereformeerde kerk

Zondag 4 juli is er om 11.00 uur een vrije viering in de Stationsstraat 2 Zevenbergen, waarbij ieder - gelovig, niet gelovig en twijfelaar - welkom is. In deze viering wordt er geen gebruikelijke liturgie gevolgd. We hebben ons voor deze viering laten inspireren door teksten, liederen, gedichten en gebeden van vrouwen en mannen die zich door een bijzondere religieuze ervaring, die wij mystieke ervaring noemen, op een speciale wijze verbonden voelden met God.U bent vanaf 10.30 uur van harte welkom bij de inloop met koffie. Bent u niet in staat te komen, dan kunt u de viering beluisteren via www.kerkomroep.nl / gereformeerde kerk Zevenbergen.