Ega Cindy spelt de vergulde speld op bij Ron voor 40 jaar lidmaatschap
Ega Cindy spelt de vergulde speld op bij Ron voor 40 jaar lidmaatschap Foto: Eric Wander

Jubilarissen bij Muziek Vereniging Zevenbergen

Door: Redactie Algemeen

ZEVENBERGEN - Op de afgelopen algemene ledenvergadering werden 3 jubilarissen bij de muziekvereniging Zevenbergen gehuldigd. Twee met een vergulde speld en oorkonde en 1 met een zilveren speld en oorkonde van de KNMO Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie.

Ron Becht
Ron Becht was op 29 juni 2021 40 jaar lid van de Muziekvereniging. Ron is op 10-jarige leeftijd als leerling trombonist lid geworden van Harmonie Euterpe. Ron is een fervent blazer maar ook een lid die zich veel inzet samen met zijn vrouw Cindy om de harmonie financieel te versterken o.a. door het organiseren van de jaarlijkse aardbeienactie en het regelen van beladers bij het inzamelen van Oud papier. Inmiddels speelt het hele gezin bij het orkest. Cindy was heel blij om de speld bij trotse Ron op te spelden.

Marijke Geleijns
Marijke Geleijns is op 1 januari 1980 als kind lid geworden van Harmonie Crescendo. Zij speelt al jaren zeer verdienstelijk op de bariton. Marijke ontvangt eveneens de oorkonde met bijbehorende vergulde speld, die werd opgeprikt door haar dochter Annika, behorende bij het 40-jarig lidmaatschap. Euterpe en Crescendo zijn begin deze eeuw samen gegaan in een nieuwe vereniging MVZ.

Rien de Wit
Rien de Wit is op 1 september 1995 lid geworden van Harmonie Crescendo. Rien is binnen de vereniging actief op diverse fronten. Op dit moment is hij als penningmeester lid van het bestuur. Hij speelt zowel bij het A orkest als bij Bultsherrie. Hij ontvangt de oorkonde en zilveren speld behorende bij het 25-jarig lidmaatschap. Die werd opgespeld door zijn vrouw Cobi.

Feestelijk jaar
Na een zwaar Coronajaar belooft de 2e helft van 2021 een feestelijk jaar te worden. Dit met mooie optredens op de Havenfeesten in het weekend van 17 t/m 19 september. Het A -orkest gaat samen met het Ruimteorkest de opening van de Haven opluisteren op vrijdagavond 17 september. Bultseherrie speelt op diverse plaatsen op zaterdag 18 september en het jeugdorkest treedt op op de Markt in Zevenbergen op zondag 19 september. De huldiging van de jubilarissen is een goede start om uit de Lock-down te komen voor MVZ.

Ron en Cindy Becht met oorkonde van KNMO
Cobi de Wit prikt trotse Rien zijn zilveren speld op
Marijke Geleijns gehuldigd door dochter Annika