Het evenemententerrein is nu een grote groene ruimte.
Het evenemententerrein is nu een grote groene ruimte. Foto: Tom Rietveld

Stadstafel Zevenbergen: ‘Offer evenemententerrein niet op voor sporthal’

Door: Monique Jansen Algemeen

ZEVENBERGEN - De gemeente Moerdijk mag het evenemententerrein aan de Kristallaan in Zevenbergen niet opofferen voor de komst van een nieuwe sporthal. Dat vinden bewoners van de nabijgelegen appartementen en de Stadstafel Zevenbergen. “We hebben al zo weinig groen in het centrum”, geeft voorzitter David de Jonge van de Stadstafel aan. 

Op dit moment onderzoek de gemeente mogelijke locaties voor de nieuwe sporthal. Die is nodig, omdat de sporthal in de Borgh dichtgaat en de sportlocaties aan de Lindonk, de Droge Mark en de Neerhof sterk verouderd zijn. Volgens de Stadstafel wordt het evenemententerrein volop gebruikt voor activiteiten. “Ik noem het circus, de oldtimerbijeenkomsten en vuurwerkshows”, vertelt De Jonge. Hij wijst erop dat deze groene strook in het verleden ook is gebruikt als opvanglocatie toen de Regenboogschool in 2003 door brand werd verwoest. 

Groene Hart van Zevenbergen

Omwonenden noemen het evenemententerrein het ‘Groene Hart van Zevenbergen’: “Het is namelijk ook een veilige oase waar groepen bewoners van de SOVAK, andere mindervalide medemensen samen met onze ouden-van-dagen en jonge kinderen veilig hun rondjes wandelen, fietsen, steppen of sleetje rijden. Waar honden en hun eigenaren élke dag even uitblazen en socialiseren, waar de jeugd haar ruimte krijgt, waar veel gesport wordt, waar vaders hun kinderen leren fietsen en vliegeren, waar gepicknickt wordt of waar gewoon even op de grond of op een bankje in de zon gezeten wordt én waar verschillende culturen elkaar in harmonie ontmoeten.” 

Zij roepen iedereen daarom op om hun mening te laten horen bij de gemeente Moerdijk of de Stadstafel Zevenbergen via de mail. Dat kan op info@moerdijk.nl of info@stadstafelzevenbergen.nl.