Zes Moerdijkers naar finale ONK Poker

MOERDIJK - Vanaf september 2020 organiseerde het team van het Open Nederlands Kampioenschap Poker (ONKP) 196 online voorrondes. In deze voorrondes konden de pokeraars tickets winnen waarmee zij zich direct konden plaatsen voor de finale die op vrijdag 9 juli aanstaande zal beginnen.


Indien rechtstreekse plaatsing niet lukte hadden spelers ook mogelijkheden zich via kwart- en halve finales naar de finale te spelen.


Voorrondes
20 Moerdijkers deden gedurende het seizoen met een of meerdere voorrondes mee en 6 hiervan wisten de weg naar de finale te vinden. Opvallend is dat alle 6 zich direct wisten te plaatsen. De eerste finalist was Ronald den Hollander. Hij had in december al voldoende tickets verzameld om deze in te kunnen wisselen voor een finaleplaats. Opvallende prestatie daarbij is dat Ronald de meeste prijzen in het seizoen wist te verzamelen (42 stuks). De tweede Moerdijker die zich direct wist te plaatsen is Edwin Veenendaal, dit gebeurde ook in december van vorig jaar. Opvallende prestatie van Edwin is dat in het seizoen het vaakst (21x) aan de finaletafel wist te komen met daarbij 1 overwinning. Jessica Bierkens plaatste zich in februari en voor haar is het al weer de 4e keer dat ze de finale zal gaan spelen. Opvallende nieuwkomer dit seizoen is Ies den Hollander. Hij pokert pas vanaf oktober 2020 en wist gedurende het seizoen 33 prijzen in de wacht te slepen met als beloning plaatsing voor de finale in april. De laatste twee finalisten, Marius Buijs en Martin van Meel plaatsten zich in mei. Marius kent een sterk online seizoen. Hij wist 1 online voorronde(Haren)  te winnen en twee keer 2e te worden. En Martin van Meel heeft misschien wel het mooiste bijzonder feit: hij is de Nederlands Kampioen van 2019 en zal deze titel graag herwinnen.


Finale vrijdag 9 juli



De finale zal gespeeld worden op vrijdag 9 juli om 19.30 uur. De finale wordt live op internet uitgezonden met professioneel commentaar. Meer informatie op www.onkpoker.nl[n]