PaardenSportVereniging:
eindelijk we mogen weer

LANGEWEG - Nu deze barre periode een beetje voorbij lijkt te zijn, konden wij op 11 juli eindelijk weer een wedstrijd organiseren op de manege in Langeweg. Veel van onze nieuwe leden konden voor het eerst hun rijvaardigheid tonen aan een jury.


Het afgelopen anderhalf jaar is er veel buiten geoefend in weer en wind. Volgens de jury heeft dit oefenen voortreffelijk gewerkt en lieten de leden van PaardenSportVereniging Langeweg veelal een uitstekende proef zien. Iedereen heeft haar FNRS-promotiepunt gehaald. Dit promotiepunt wordt behaald als de jury de proef waardeert met tenminste 210 punten.
Het weer werkte gelukkig mee. In de beginnerscategorie, waarbij velen de zenuwen parten speelde, behaalde Maud Delleman een keurige derde plaats met 233 punten. Tweede werd Minke Timmers met 237 punten en eerste met 243 punten werd Romy Schneyder. Bij de licht gevorderden lagen de punten voor de hogere klasseringen dichter bij elkaar. Derde in deze categorie werd Ashley Keyner met 236 punten. Net daarboven met 237 punten behaalde Loren van Dongen de tweede plaats. Eerste met 244 punten werd Britt Groenendijk. Bij de gevorderden zochten enkele een nieuwe uitdaging door een paard of pony te rijden waarop zij anders niet hun proef zouden doen. Dit resulteerde dan ook, mede omdat van hen meer gevraagd wordt, in een wat strengere beoordeling. Zij behaalden wel hun promotiepunt. Nora Snoeij werd keurig derde, Dagmar van Nies werd tweede, terwijl Chloƫ Cornelis met 229 punten de eerste plaats opeisde. Als toegift liet Celine van Waes onder grote belangstelling een keurige KNHS Z1-proef zien.[n]