Inwoner doet ertoe bij Onafhankelijk Moerdijk

MOERDIJK - Het is nog ruim acht maanden tot de gemeenteraadsverkiezingen van 2022, maar bij Onafhankelijk Moerdijk wordt al serieus nagedacht over volgend jaar maart. De tijd is volgens hen rijp om met een nieuwe vorm voor het maken van een verkiezingsprogramma te komen.


Eén waarbij het nu eens niet blijft bij lezen, maar waarbij de inwoners van Moerdijk uitgebreid de gelegenheid krijgen om mee te denken over en invloed uit te oefenen op het verkiezingsprogramma 2022/2026. Immers, de laatste jaren worden steeds meer belangrijke overheidstaken voor afhandeling vanuit Den Haag naar de gemeenten verwezen. En dit raakt rechtstreeks aan de belangen van de inwoners van Moerdijk.


'Dynamisch document'
Om de inwoners zo goed mogelijk te betrekken bij de lokale politiek denkt Onafhankelijk Moerdijk  aan het creëren van een zogenaamd “dynamisch document”, als opvolger van het vertrouwde partijprogramma. In eerste instantie krijgen  de partijleden enkele stellingen over voor de inwoners belangrijke zaken per mail voorgelegd. Deze stellingen zullen ook gepubliceerd worden via website, facebook en Instagram, zodat een ieder de gelegenheid krijgt om mee te doen. Als partij verwachten en hopen we dat er door de inwoners volop gereageerd  gaat worden en dat we, mede op basis daarvan, samen met hen het verkiezingsprogramma kunnen samenstellen.


Burgerparticipatie
Onafhankelijk Moerdijk  wil op die manier serieus werk maken van burgerparticipatie, inwoners echt mee laten doen dus. Op basis van de reacties, de signalen van de stads-en dorpstafels en de input van inwoners bij andere op locatie te organiseren evenementen, willen wij te weten komen wat er leeft en wat er, waar mogelijk, verbeterd kan worden.

Al met al de basis voor een dynamisch verkiezingsprogramma, dat tot de verkiezingen actueel gehouden wordt en waarmee Onafhankelijk Moerdijk vanaf 16 maart 2022 daadwerkelijk aan de slag kan. Het woord is (mede) aan de inwoners![n]