De ukkie-pukkie-race.
De ukkie-pukkie-race.

Mooie dag voor het Wielercomité van Standdaarbuiten

STANDDAARBUITEN - Zondag 11 juli heeft Stichting Wielercriterium Vooruit, met toestemming en voorwaarde, de 72ste wielerronde mogen laten verrijden. Het eerste criterium in de regio en met publiek. In eerste instantie was het de 1.50 meter afstand maar zaterdag 10 juli kregen we te horen dat we zo veel mogelijk moesten zitten op een stoel het was al middag dus we hebben met man en macht geprobeerd om zoveel mogelijk deelnemers te bereiken via de mail. Het was goed gelukt want er stonden heel wat stoeltjes langs de kant. 


Ook hebben we ons eigen protocol gehandhaafd met looproutes zoals voor de KNWU deelnemers, zij waren ook verplicht om een mondkapje te dragen, protocol KNWU, in de permanance en al onze medewerkers zaten of stonden achter spuug schermen. Ook de looproute voor de kinderen liep gesmeerd. 

Om 10.00 uur zijn we gestart met de Ukkie Pukkie race voor de kinderen van 2 tot 4 jaar. Geen echte wedstrijd maar gewoon meedoen. Daarna de kindjes die dit jaar nog 5 jaar werden bij de grote kleuters. Een nieuw onderdeel van 'Klaar voor de Start' dit onderdeel was voor ons ook wennen en we hopen dat niemand ons kwalijk zal nemen als er een verkeerde indeling plaats heeft gevonden. De kleuters zouden in eerste instantie een verkort parcours rijden maar uiteindelijk werd het toch een volle ronde het werd moeilijk met het omkeren. Gelukkig konden ze het allemaal aan ook de allerkleinste, heel knap.

De dikke banden race vanaf groep 3 t/m 8 was daarna aan de beurt. Na de huldiging ging iedereen voldaan naar huis met voor de nummers 1, 2, 3 een mooie beker en traditie getrouw een horloge voor de winnaars en een leuk gevuld tasje en een medaille voor iedereen. 

Ook onze nieuwe burgemeester Aart-Jan Moerkerke kwam een kijkje nemen en werd ontvangen door onze voorzitter Louis Koevoets. Om 11.30 uur begon het KNWU wedstrijd programma als eerste de Nieuwelingen, gevolg door de Elite/ Beloften deze hadden de maximale deelname van 100 en 120 deelnemers, daarna gevolg door de Nieuwelingen en Eerstejaars Junioren dames. Deze groep was wat kleiner, er was nog een wedstrijd in Limburg voor deze meiden. Het laatste onderdeel was de dames Elite/ Beloften wedstrijd hier reden ook junioren dames mee. Ook hier waren ze met veel zo'n 90 deelneemsters. De wedstrijden zijn goed verlopen alleen bij de meisje was een valpartij gelukkig zonder erg alleen schaafwondjes gelukkig maar. Het wieler comité wil dan ook iedereen bedanken die de laatste 2 weken voor ons hebben klaar gestaan. Het was kort dag er was nog heel veel te doen en dank hun inzet is alles goed gekomen. Ook gaat onze dank uit naar de gemeente Moerdijk al onze grote en kleine sponsoren verkeersregellaars, de chauffeurs de EHBO en allen die zaterdag en zondag voor ons hebben klaar gestaan, nogmaals dank hier voor. Het was heel spannend dit jaar maar uiteindelijk is alles goed gekomen. Alleen is er een minpuntje, er stond een stootkussen aan de lantaarnpaal tegenover Kerkzicht, deze stond vast gebonden ter beveiliging voor de deelnemers. Deze is kwijt, gewoon weg. Dit kussen is niet van ons, we hadden meerdere kussens in bruikleen dus wie heeft dit kussen meegenomen of heeft iemand dit gezien, zo'n kussen heeft echt geen pootjes. Misschien weet iemand waar het is. We zouden heel graag dit kussen terug geven aan de rechtmatige eigenaar. U kunt contact opnemen via wielercriteriumsdb@live.nl of als u anoniem wilt blijven zet hem dan a.u.b. voor de poort op het secretariaat adres Dokter Poelsstraat 13 a. Dank u wel Stichting Wielercriterium Vooruit Standdaarbuiten.[n]