Een impressie van de expositie vorig jaar.
Een impressie van de expositie vorig jaar. Foto: Marijke Venghaus

Tweede editie ‘Kunst bij Kaarslicht’ in Heilige Maagd Maria Kerk in Willemstad

Cultuur

WILLEMSTAD - Voor de tweede keer houdt Kunstcollectief de Raamberg een expositie bij kaarslicht in de Heilige Maagd Maria Kerk in Willemstad. Met 600 bezoekers was de eerste editie vorig jaar augustus een groot succes.

Veel recreanten en watertoeristen die Willemstad aandeden namen de expositie aan de Landpoortstraat mee.
Maar vooral ook de lokale bevolking maakte gebruik van de mogelijkheid dit kerkje, dat al jaren in particuliere handen is, te bezoeken. Velen hadden er mooie herinneringen aan en deelden die graag met de exposanten en bezoekers.

Het kunstcollectief is dan ook blij met de toestemming van eigenaar, Goof Rijndorp, opnieuw hier te mogen exposeren. Kunstcollectief de Raamberg telt twaalf kunstenaars uit de regio, die hun atelier in Klein Zundert hebben. Het collectief bestaat inmiddels tien jaar, hetgeen begin juli gevierd is met een expositie.

Deelnemende exposanten: Ineke Drogendijk, Monique Borburgh en Magreet Jansen (beelden), Neel Ritzema, Maud van Nie, Christine Switters en Marijke Venghaus (schilderijen), Monica Blom en Loes van Unen (tekeningen). De expositie loopt van 7 t/m 15 augustus, dagelijks van 12.00-17.00 uur.