De autoscooter van de firma Jonker.
De autoscooter van de firma Jonker. Foto: Henk-Jan Jonker

Bartholomeuskermis Zevenbergen gaat toch door

Algemeen

ZEVENBERGEN - De Bartolomeuskerk in Zevenbergen gaat door. De gemeente Moerdijk heeft groen licht gegeven voor de kermis die van woensdag 25 tot en met zondag 29 augustus op de Markt wordt gehouden. Dit jaar staan er wel minder attracties dan gebruikelijk op het kermisterrein. 

“Normaal hebben we tussen de 20 en 25 attracties, nu veertien. Verschillende zaken waren niet beschikbaar omdat ze al op een andere kermis staan”, vertelt kermisorganisator Henk-Jan Jonker uit Hippolytushoef. De veertien attracties komen te staan op het veld tussen de Molenstraat, de Doelstraat en de twee kerken. 

Er gelden geen bijzondere spelregels, zoals looproutes of een verplichte doorstroom. Het was wel schipperen met de beschikbare ruimte, want door de horecaterrassen waren er minder vierkante meters te verdelen. tevreden over de samenwerking met de gemeente Moerdijk in deze moeilijke tijd. “De gemeente is altijd best welwillend geweest. Het probleem was dat Den Haag geen duidelijkheid gaf.” 

Autoscooter

Jonker staat zelf al tientallen jaren met zijn autoscooter (botswagentjes) op de Zevenbergse Bartholomeuskermis. Dat geldt ook voor de familie De Caluwé met de grijpkraantjes en de familie Scheffer met de schietsalon. Ook zij zijn er weer. Verder komen de miniscooter, de draaimolen, de Breakdance, de bank en verschillende kramen met lekkernijen.

 De Bartholomeuskermis is genoemd naar de apostel H. Bartholomeus. Zijn feestdag is 24 augustus. Al anderhalve eeuw worden er rond deze dag feesten in Zevenbergen georganiseerd omdat Hij ook de naamgever van de katholieke kerk op de Markt is. De kermis is dagelijks geopend van 14.00 tot 24.00 uur. Eerder kreeg ook de kermis in Fijnaart groen licht. Ook die start woensdag.