Dr. Pooneh Khalili in haar behandelkamer
Dr. Pooneh Khalili in haar behandelkamer Foto: Krijn ten Hove

Natuurlijk en Mooi | Esthetische Kliniek Fijnaart

Ze is al bijna 20 jaar in Nederland als arts geregistreerd en sinds 2011 heeft ze samen met haar man een huisartsenpraktijk in Fijnaart . Daarnaast doet ze sinds 2013 cosmetische behandelingen zoals injectables en chirurgische ingrepen.  "Maar mijn interesse in dermatologie en het combineren van het cosmetische aspect met mijn rol als huisarts heeft ertoe geleid dat ik in 2019 een aparte Esthetische Kliniek in Fijnaart heb opgezet onder de naam Natuurlijk en Mooi", vertelt dokter Pooneh Khalili. 


DOOR KRIJN TEN HOVE


"Mensen krijgen door de jaren heen vaak te maken met zaken als rimpels, hangende oogleden, moedervlekjes of ouderdomswratjes. Als het medisch noodzakelijk is worden deze door de eigen huisarts weggehaald of patiënten doorverwezen naar het ziekenhuis. Maar is dat niet noodzakelijk dan wordt er geen ingreep gedaan. Ik merk dat patiënten dat soms bezwaarlijk vinden. Want dit soort klachten kunnen het zelfvertrouwen of zelfbeeld van iemand wel beïnvloeden. In mijn rol als huisarts en tijdens mijn ruime werkervaring bij dermatologie merk ik dat patiënten toch behoefte hebben aan dergelijke corrigerende behandelingen. Het was voor mij aanleiding om die twee zaken bij elkaar te brengen en deze kliniek te starten." De eerdere ervaringen en het feit dat ze in de afgelopen jaren haar kennis heeft onderhouden en verbeterd met cursussen en trainingen maakt de stap voor Pooneh  alleen maar makkelijker. Ze vertelt dat ze ook lid is van de Nederlandse Vereniging Cosmetische Huisartsen en er is een actieve uitwisseling van kennis en ervaring met haar vakgroep.

Met de kliniek richt ze zich met name op de bovenooglid correcties, Injectables en kleine corrigerende verrichtingen die tot doel hebben om mensen te helpen. "Ik ben geen plastisch chirurg. Ik doe wat ik kan en wat ik niet kan stuur ik door naar specialisten. Maar het moet ook medisch en esthetisch verantwoord zijn." Ondanks dat ze nog niet uitgebreid reclame heeft gemaakt voor de kliniek heeft ze het al druk. "Ruim 80% van mijn patiënten komen op basis van mond op mond reclame. 90% daarvan komt uit Zeeland en Brabant. De rest veelal uit Zuid-Holland zuid. Mensen hoeven dus geen patiënt van de praktijk te zijn." Ze benadrukt dat deze behandelingen, omdat ze niet medisch noodzakelijk zijn, niet vergoed worden door de verzekering. "Maar omdat ik het combineer met mijn praktijk als huisarts kan ik het wel tegen scherpere tarieven doen dan de meeste privéklinieken”[n]