Opening van de Yalp Memo bij De Zeven Schakels

ZEVENBERGEN - Op donderdagmiddag 9 september vindt, onder voorbehoud van de coronamaatregelen op dat moment, de opening van de Yalp Memo plaats in de (openbare) beweegtuin van woonzorgcentrum De Zeven Schakels. De Yalp Memo is een interactief buitenspel voor jong en oud: naast bewoners van het woonzorgcentrum zijn ook bewoners uit de wijk van harte welkom om hieraan deel te nemen.



De opening is van 15.00 tot 17.00 uur de opening plaats. Uiteraard met inachtneming van de coronamaatregelen op dat moment. Tijdens deze middag wordt de Yalp Memo officieel geopend door wethouder Eef Schoneveld. Daarna wordt de Yalp in gebruik genomen door zowel bewoners van De Zeven Schakels als een aantal kinderen van de basisschool.

Yalp Memo
De Yalp Memo beschikt momenteel over 57 interactieve spellen met verschillende niveaus. Onder andere reken- en taalspellen, en, door samenwerking met wetenschappelijk tijdschrift Quest, zijn er ook spellen ontwikkeld op het gebied van voeding, biologie, verkeer en nog veel meer. De Yalp Memo is toegankelijk met een rolstoel of rollator. Het prikkelt tot beweging en spel voor alle doelgroepen. Bewoners, kinderen, volwassenen, bezoekers, familieleden en vrienden zijn van harte welkom om gebruik te maken van de Yalp Memo.

Totstandkoming Yalp Memo
Het idee voor de Yalp Memo is ontstaan naar aanleiding van het project ‘Kindvriendelijk maken van De Zeven Schakels'. Hierbij zijn kinderen van basisschool De Toren in Zevenbergen en Welzijnsmakelaars van De Zeven Schakels betrokken geweest. Enerzijds dragen de scholieren, wanneer zij gebruik maken van de Yalp Memo, bij aan het sociale leven van de ouderen. Anderzijds ontwikkelen de kinderen middels deze samenwerking zich sociaal en maatschappelijk en verbreden ze hun eigen horizon. Ouderen én jongeren gaan samen op ontdekkingsreis in elkaars belevingswereld dankzij de Yalp Memo.
De Yalp is tot stand gekomen met behulp van subsidiegelden: Oranje Fonds, FNO Klein Geluk, Rabobank, het VSBfonds, de Gemeente Moerdijk en de Plus van Surplus.[n]