Moreno Tak tijdens de Ronde van de Fendert.
Moreno Tak tijdens de Ronde van de Fendert. FOTO AD DIERKS

Wieler Promotie Fijnaart kijkt weer vooruit

FIJNAART - Door alle corona perikelen is het een tijdje rustig en stil geweest rondom de organisatie van de wielerronde van de Fendert en de cross, daarom even tijd om bij te kletsen.


Omdat de maatregelen bijna 2 jaar vanwege het virus alle organisaties en overkoepelende bonden en gemeentelijke instanties en de gehele maatschappij eromheen aan banden heeft gelegd, is er eindelijk weer wat ruimte om aan een nieuwe organisatie te gaan werken. Wielerpromotie Fijnaart kijkt terug op een aantal mooie jaren met het jeugd wielrennen en een Nederlands kampioenschap voor I.D. Paracycling. Ook de crosswedstrijden in oktober waren zeer geslaagd.


Nieuwe uitdagingen

Wij vinden dat het nu tijd is geworden om onze doelstellingen bij te gaan stellen, en aan nieuwe uitdagingen te gaan werken. Wij zijn klaar om de volgende stap te gaan zetten, dit betekend dat we weer willen organiseren voor nieuwelingen/junioren/meisjes en dames, elite/beloften amateurs en professionals B. Dus het volledige volwassen programma met grotere namen, om de wielersport en de Fendert te promoten.

Wij willen graag de wielerronde van de Fendert weer op de kaart zetten met een geweldig mooi programma voor de sporters en publiek, waarbij onze sponsoren zeer nauw betrokken gaan worden, en dat wij ook hun visitekaartje kunnen/mogen zijn. De door ons beoogde uitstraling zal zowel plaatselijk-regionaal-landelijke bekendheid moeten gaan krijgen. Wij moeten natuurlijk ook met de Gemeente Moerdijk nauwe contacten onderhouden en gesprekken voeren door het vorm gaan krijgen van een vitale dorpskern, waarbij wij zeker gebaad zijn aan de invulling van de straten en verkeersbelemmerde maatregelen. Door deze nieuwe visie en doelstelling zal de cross in oktober niet meer door WielerPromotieFijnaart georganiseerd gaan worden. Wij denken in de toekomst door alle veranderingen in de sport, zowel dorpen en steden maar zeker ook bij de overheid en de bonden en politie de rondjes om de kerk in een nieuw jasje moeten worden gestoken. Het weer organiseren van een stad tot stad wedstrijd een omloop of terugbrengen van de Ster van Moerdijk, is hierbij zeker niet uitgesloten. Vooruitlopend op deze materie komen een wielerweekend of zelfs een Fendertse fietsweek zeker dichtbij. Maar wat de toekomst ons zal brengen is niet te zeggen, een ding is zeker wij blijven de wielersport promoten.[n]