De 60-jarige jubilarissen Matty Vermeulen en Cor Hollemans.
De 60-jarige jubilarissen Matty Vermeulen en Cor Hollemans. FOTO ANGELIQUE VAN DE REIJT

'DSO is een bloeiende en boeiende vereniging'

KLUNDERT - Bij DSO in Klundert werd zaterdag het seizoen geopend met allerlei activiteiten. Voor de jeugd waren er ‘s middags diverse spelen, waaronder lasergamen, zweefbal en een bijzonder pingpong spel. Tevens werden die dag door voorzitter Steven ten Cate de jubilarissen gehuldigd van het jaar 2020 en 2021.


DOOR ANGELIQUE VAN DE REIJT


Zeven clubleden werden gehuldigd vanwege hun 25-jarig jubileum. Als vrijwilliger, trainer, coach en scheidsrechter is Marcel Michielsen met zijn inzet al 25 jaar van grote betekenis voor DSO. Hij kwam als vrijgezel uit Zevenbergen en vond zijn vrouw bij de korfbalclub in Klundert. “Hij staat altijd aan,”aldus de voorzitter. Corrie van Dam doet zogezegd haar ding voor de vereniging het liefst in de luwte: zij s vertrouwenscontactpersoon bij DSO en denkt in oplossingen. Patrick Michielsen is gedurende zijn lidmaatschap zeer actief geweest als trainer, coach en scheidsrechter. Dat geldt eveneens voor zijn jubilerende vrouw Miranda Michielsen, naast trainer en coach ook actief als EHBO’er. Benjamin Eland, de jongste van de jubilarissen en toch al 25 jaar lid, komt uit de bekende korfbalfamilie Eland, en is actief in onder meer de jeugdcommissie en als trainer. Lovende woorden had de voorzitter ook voor Stephanie van Kaam en Vera de Bont, als actieve vrijwilligsters beiden van zeer groot belang voor DSO. 


Blessures

Naast de 25-jarige jubilarissen werden drie leden in de bloemetjes gezet vanwege hun 40-jarig lidmaatschap. Onder hen Arie Eland die als fanatiek speler altijd probeerde het beste uit zichzelf en zijn team te halen en vanwege een knieblessure voor het trainerschap koos. Anita van Dam vervult als vrijwilligster onder andere de bardienst, samen met dochter Iris. Haar eveneens jubilerende man René van Dam is vanwege is vanwege een blessure niet meer actief als speler en was lange tijd bondsscheidsrechter.


Walk of Fame

‘Last but not least’ werden Matty Vermeulen (76) en Cor Hollemans (77), beiden leden van het eerste uur, gehuldigd vanwege hun 60-jarig jubileum. Zij mochten een speciale stoeptegel onthullen voor het clubgebouw van DSO en hadden hiermee een primeur: hun namen prijken als eerste op een tegel van de zogeheten ‘Walk of Fame’ bij DSO Klundert. Zij hebben in bestuurlijk opzicht en als vrijwilliger dan ook heel veel voor de vereniging betekend. Gevraagd naar hun mooiste herinneringen aan de club tot dusver meldt Matty Vermeulen het feit dat iedereen close met elkaar was en alles deelde. Cor Hollemans noemt als hoogtepunt de start van DSO als zelfstandige club, na eerst een aantal jaren onder de vlag van Spido te hebben geopereerd. “Al hebben we ook dieptepunten gekend. Het grootste toen we nog maar 25 leden hadden en tegen elkaar zeiden: ‘Zullen we er mee stoppen of gaan we door?’ Gelukkig zijn we doorgegaan, want we hebben nu een bloeiende en boeiende korfbalvereniging.”


'Iedereen was close met elkaar en deelde alles', heel mooi'


V.l.n.r. jubilarissen Marcel Michielsen, Benjamin Eland, René en Anita van Dam, Miranda en Patrick Michielsen, Corrie van Dam en Arie Eland. Niet aanwezig op de foto zijn Stephanie van Kaam en Vera de Bont.